Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

Impreza urodzinowa
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Violeta
Hobbysta forumowy
Violeta jest offline 



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 26675
Pomocy: 28
Skąd: Lubuskie
Data ślubu: 19.06.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Wto Paź 27, 2015 11:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Jutro i pojutrze znów impreza urodzinowo-imieninowa, moja tym razem. Dziś zabiegana jestem bo robiłam zakupy i siedziałam w kuchni, żeby zrobić już gołąbki i gyros. Będzie takie menu:

kluski śląskie
ziemniaki gotowane
plastry karkówki pieczone w ciemnym sosie
schabowe
podudzia z kurczaka pieczone w woreczku z przyprawami
buraczki
mix sałat ze szczypiorkiem, pomidorem i zółtą papryką z vinegretem

gołąbki z kapusty włoskiej
gyros
talerz wędlin: baleron w plastrach, sucha krakowska i kabanos pokrojony na kawałki
tatar
pieczywo

kawa, herbata
tort
ciasto wiśniowiec
soki, napoje, alkohole Smile
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG



/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9512
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 40

PostWysłany: Wto Paź 27, 2015 11:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
to sie narobisz, wszystko pracochlonne bardzo
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jacq9vaob.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr9vvjpvnxtcnj.png[/img]

mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Violeta
Hobbysta forumowy
Violeta jest offline 



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 26675
Pomocy: 28
Skąd: Lubuskie
Data ślubu: 19.06.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Sro Paź 28, 2015 12:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tylko kluski kupiłam gotowe bo już nie chce mi się dziobać a te z Biedronki mrożone są bardzo dobre. Reszta oczywiście robię sama Smile Gołabki i gyros już mam, jutro będę walczyć od rana dalej Laughing
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
antonia
Początkujący
antonia jest offline 



Dołączył: 16 Wrz 2015
Posty: 51

Skąd: Łódź
Data ślubu: 18.06.2016
Wiek: 34

PostWysłany: Sro Paź 28, 2015 3:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Powodzenia, bo sporo masz do zrobienia!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
katrinm
Uzależniony
katrinm jest offline 



Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 2082
Pomocy: 11
Skąd: Lublin
Data ślubu: 14. 08. 2010
Wiek: 39

PostWysłany: Czw Paź 29, 2015 2:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
I jak impreza? Udało się?
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-72170.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
joanna1988
Hobbysta forumowy
joanna1988 jest offline 



Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 19365
Pomocy: 15

Data ślubu: 10.09.2011r.
Wiek: 36

PostWysłany: Czw Paź 29, 2015 4:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Sałatka gyros??
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgektdaeg1b.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdgei8zu7oww.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Violeta
Hobbysta forumowy
Violeta jest offline 



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 26675
Pomocy: 28
Skąd: Lubuskie
Data ślubu: 19.06.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Czw Paź 29, 2015 6:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
No sałatka gyros była Smile

Super, udało się, dziś drugi dzień goście byli. 2-dniowa impreza a jedzenia jeszcze zostało, że i jutro moglibyśmy balować Laughing
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9512
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 40

PostWysłany: Czw Paź 29, 2015 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="Violeta"]No sałatka gyros była Smile

Super, udało się, dziś drugi dzień goście byli. 2-dniowa impreza a jedzenia jeszcze zostało, że i jutro moglibyśmy balować Laughing[/quote]

wow to podziel sie Very Happy bo ja nie mam czasu nic sobie zrobic i caly czas na kanapkach lece Very Happy
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jacq9vaob.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr9vvjpvnxtcnj.png[/img]

mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Violeta
Hobbysta forumowy
Violeta jest offline 



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 26675
Pomocy: 28
Skąd: Lubuskie
Data ślubu: 19.06.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Czw Paź 29, 2015 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Z chęcią bo zrobiłam 3 miski i jeszcze pół zostało, 8 gołąbków, 2 schabowe i 3 plastry pieczeni, a nie wiem kto to będzie jadł bo ja już mam detox. Może siora przyjedzie jeszcze dziś po pracy bo zaraz kończy to w nią coś jeszcze wcisnę Laughing

A z resztą to Michał musi się uporać haha ... jutro nie muszę gotować ale chyba zrobię małej i sobie tylko lekką zupkę Smile

PS. W ogóle to takie prezenty dostałam, że głowa mała, wszyscy prawie siano mi dawali. Uzbierałam 1050 zł + kwiaty, tort i czekoladki Milka Smile No ale to dwie okazje w jednym bo mam dzień po dniu urodziny i imieniny Smile
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Mikołaj1988
Mocno uzależniony
Mikołaj1988 jest offline 



Dołączył: 16 Cze 2012
Posty: 2886





PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 10:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A moj ojciec po zeszlo rocznych urodzinach sywierdzil ze zadnych cieplych dan nie robi bo i tak malo kto je i mnustwo zostaje. Dlatego w tym roku same ciasta i tort.

Ja tam nigdy na wlasne urodziny nie dawalem wiecej niz ciasta i tort.

Tak, wiem troche nie na temat ale co tam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
izunia86i
Ultra fanatyk
izunia86i jest offline 



Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 15327
Pomocy: 11
Skąd: UK/CK
Data ślubu: 29,08,2009
Wiek: 37

PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 10:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Dziewczyny mam super pomysł an danie.!

POlecam

[u][b]Kurczak zapiekany pod pierzynką.[/b][/u]

[i]1 podwójna pierś z kurczaka
3 duże marchewki
1 duży por
1 cebula
250 ml śmietanki 30%
1 kulka mozzarelli (125 g)
sól, pieprz
olej[/i]

Marchewki obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Białą część pora kroimy w cienkie paseczki, a cebulę w drobną kostkę. Warzywa podsmażamy na oleju ok. 5-10 min, aż lekko zmiękną. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Piersi z kurczaka rozcinamy na dwa cieńsze kawałki, aby otrzymać 4 porcje. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem lub czym kto lubi, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Na mięso wykładamy podsmażone warzywa, tak aby w całości je pokryły. Na warzywach rozkładamy mozzarellę pokrojoną w cienkie plastry. Całość zalewamy śmietanką i pieczemy 30 min w piekarniku rozgrzanym do 1800C, bez przykrycia. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Ja zrobiłam z tego przepisu i wyszły naprawde smaczne. Polecam! W sumie to nie trzymałam sie scisle przepisów ale ja juz tak mam . Zrobiłam bardziej na oko Smile
_________________
[img]http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2009_08_29_100_1.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz2qbkp0jxf.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 10:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja bym tylko piers podpiekla trochę bez mozzarelli i śmietanki, potem dodala
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
izunia86i
Ultra fanatyk
izunia86i jest offline 



Dołączył: 26 Lut 2009
Posty: 15327
Pomocy: 11
Skąd: UK/CK
Data ślubu: 29,08,2009
Wiek: 37

PostWysłany: Sob Lis 14, 2015 10:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Zrobisz jak uważasz Wink

Ja podaję przepis, który naprawde smacznie wyszedł. Każdy ma swoje smaki . Dzieki smietance piers nabiera delikatnosci i nie jest sucha.
Warto spróbowac najpierw w tej wersji. Jesli nie zasmakuje próbowac swojej modyfikacji
_________________
[img]http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2009_08_29_100_1.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz2qbkp0jxf.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
aghni
Hobbysta forumowy
aghni jest offline 



Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 21825
Pomocy: 20
Skąd: Radzymin/Warszawa
Data ślubu: 30.05.2009
Wiek: 42

PostWysłany: Nie Lis 15, 2015 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
robiłam kiedyś to danie, tylko z tego co pamiętam śmietankę dawałam zwykłą 18%, i nie mozarellę a zwykły tarty żółty ser. Tak miałam w przepisie
ale bardzo smaczne jest, zapomniałam jakoś o tym daniu , fajnie że mi przypomniałaś
Cool
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgebh0fe1v.png[/img]

[url=http://www.rodzice.pl][img]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21583.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Nie Lis 15, 2015 8:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="izunia86i"]Zrobisz jak uważasz Wink

Ja podaję przepis, który naprawde smacznie wyszedł. Każdy ma swoje smaki . Dzieki smietance piers nabiera delikatnosci i nie jest sucha.
Warto spróbowac najpierw w tej wersji. Jesli nie zasmakuje próbowac swojej modyfikacji[/quote]

Nie powinna byc sucha. Robię cos podoobnego z pomidorami i mozzarlla. U wlasnie chwile podpiekam, a potem dodaje reszte.
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30  Następny
Strona 28 z 30

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner