A ja dziś nie wytrzymałam, już takiego smaka miałam od 3 dni na sałatkę grecką, że w końcu dziś ją zrobiłam _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
nie wiem czy było ale łądnie wyglądają i dobrze smakuja: paluszki karbowe zawinięte w wędlinkę ( szynka, polędwiczka), przewiązana wąskim paskiem szczypiorku, poru a do tego jest dressing czosnkowy na bazie majonezu (chyba, nie pamietam).
w ogóle paluszki krabowe dobrze sie prezentuja w sałatce z makaronem ryżowym - w dodatku pyszne _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
a i odradzam jakiekolwiek sałatki owocowe - zwłaszcza latem- meszki!!!
kiedyś pewna para zarzyczyła sobie na stoliku słodkim, pełno meszek przy tym latało - masakra! _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Skąd: Gliwice/Chojnów Data ślubu: 7 sierpień 2010 Wiek: 38
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 2:53 pm Temat postu:
na naszym weselu ,tak jak podpatrzyłam będzie tzw."stół wiejski" a na nim różne paletką kiełbas, smalec , ogórki surówki, chrzan,chlebek okrągły,różne szyneczki i indyk (jejku biedne zwierzątko)itp.świetnie wygląda i robi wrażenie dla jaroszy może to być rybny też przepiękny.
na stole może się znaleźć sałatka z gyrosem, pieknie wygląda całą noc i jak smakuje mniam mniam _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgektdaeg1b.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdgei8zu7oww.png[/img]
U mojej kuzynki w czerwcu były owoce i sałatki owocowe w wydrążonych arbuzach i żadnej muszki tam nie widziałam, a sala nie była jakaś super klimatyzowana. Ale może w mieście Łodzi muszek nie maja Ja bym u siebie chciała sałatkę owocową. _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-38466.png[/img][/url]
Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 2721 Pomocy: 5 Skąd: Kraków Data ślubu: 9 lipiec 2011 Wiek: 37
Wysłany: Czw Paź 08, 2009 9:57 am Temat postu:
Te sałatki w arbuzach są fajne, może rzeczywiście to zależy od sali. U nas raczej takich rzeczy nie będzie. _________________ Moje inspiracje: [url=http://inspiracje-slubne.blogspot.com/]Ślubne[/url] i [url=http://dzieciece-inspiracje.blogspot.com/]Dziecięce[/url] Nowe notki! Zapraszam!
Nasz szczęśliwy dzień: [url=http://www.youtube.com/watch?v=efSFR02kAkA]Zdjęcia[/url], [url=http://www.youtube.com/watch?v=d6rTOd4NGBM]Filmowa zapowiedź[/url], [url=http://www.youtube.com/watch?v=0ZjculTrn6c]Teledysk[/url]
Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 2:13 pm Temat postu:
grecka musi byc i będzie obowiązkowo! bo bez majonezu jedyna taka salateczka na ktora mam ochote zawsze i wszedzie..
Bedzie tez salatka z brokulami, z kurczakiem moze.. albo z tunczykiem.
Rybka po radomsku lub po grecku - jeszcze nie zdecydowalismy
2 rodzaje sledzi przynajmniej..
tace miesne - kuleczki miesne z kurczaka, z oliwka w dekoracji, obtoczone w panierce z orzeszkow ziemnych, faszerowany kurczak na zimno, rozne wedliny + stol wiejski.
Owoce tradycyjnie, nie w salatce. 2 rodzaje pieczywa - jasne i ciemne, faszerowane pomidorki i ogoreczki. _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
Dołączył: 23 Sty 2009 Posty: 247 Pomocy: 1 Skąd: Warszawa Data ślubu: 4 lipca 2009 Wiek: 44
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 10:21 pm Temat postu:
Liziii a co to za specjał ta rybka po radomsku? zdradź jakieś szczegóły. _________________ [url=http://biznesfoto.pl] [img]http://slubna.com.pl/suwaczki/2009-07-04/02.jpg[/img][/url]
Tez się zastanawiałam bo pochodzę z tamtych okolic a nie słyszałam. _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-38466.png[/img][/url]
Dołączył: 14 Kwi 2008 Posty: 28077 Pomocy: 93 Skąd: Radom Data ślubu: 10.10.2009 Wiek: 41
Wysłany: Wto Paź 13, 2009 9:53 am Temat postu:
Pierwsze słyszę o rybce po radomsku
U nas wszyscy narzekali na nadmiar jedzenia - jak ktoś chciał sięgnąć po coś z zimnej płyty to wjeżdżało gorące danie na stół.
Ja zjadłam tylko pierwsze danie bo potem albo szaleliśmy na parkiecie albo chodziliśmy między gości. Z tego co koło nas stało to widziałam 3 rodzaje sałatek; warzywna, z tuńczykiem i jakaś taka z brokułami, ryba w galarecie, śledzie w oleju i w śmietanie, pieczeń z kurczaka z kabanosikiem w środku w galarecie, pomidory faszerowane, wędliny, warzywka a pewnie kilka mi jeszcze umknęło _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/43kt9vvj8429zypw.png[/img][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/89111956767829e2.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8ribrdr23q42.png[/img]
[img]http://images40.fotosik.pl/124/db23c73d271316da.gif[/img]
Anulka, a to nie Ty o niej pisałaś?? _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-38466.png[/img][/url]
Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 10:49 am Temat postu:
Jestem jestem i juz wyjasniam Ja znam to danie pod taka nazwa, byc moze tez je znacie, ale pod inną?
Rybka po radomsku sklada sie z usmazonych w w pamierce filetow np pangi (takie kwadraty 5x5cm np). na to ukjlada sie pokrojone w slupki ogoreczki konserwowe, cebulke krojoną w piorka i papryczke konserwową, tez w paski. Wszystko pokrywa pomidorowa zalewa, gotowana wczesniej i wystudzona (koncentrat pomidorowy, woda, chyba ciut octu? moze cukier - zalezy nie jestem pewna bo ciezko wykryc skladniki, tak z pamięci). I to sobie lezy na polmisku i kusi
U nas od kilku lat z sukcesem zastepuje podczas wigilii rybe po grecku (bo mama jej robic nie umie i nie lubi). _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
Lizii wiem już jaka to rybka, moja mama też ją robi i na weselu teraz też była, była przepyszna i na pewno ją w menu uwzględnimy A tu wklejam menu naszej sali, tzn. pewnie nie będzie identyczne bo można wiele rzeczy zmienić, dodać itp. Ale bynajmniej takie menu było na weselu w naszej sali 10.10.09r. Poprostu nikt tego nie mógł przejeść:
I Danie:
- Tradycyjnie Rosół (pyszny, nie z kostki bynajmniej tylko z kurki)
II Danie:
- Ziemniaczki, Frytki (Frytki były zimne i już nie takie chrupiące więc my na pewno w menu z nich zrezygnujemy w zamian oferując kluski śląskie lub pyzy ziemniaczane)
- Sosik
- Schabowy
- Schab z serem
- Schab z pieczarkami
- Mielony
- Pulpeciki
- Mielony z pieczarkami
- Smażone udka z kurczaka
III Danie:
- Gołąbki
IV Danie:
- Prezent od właściciela sali 2 płonące indyki
V Danie:
- Barszczyk
- Krokiety
VI Danie:
- Szaszłyk
- Golonka
VII Danie:
- Dzik (Młodzi sami dodatkowo go organizowali, we własnym zakresie)
VIII Danie:
Flaki.
- Stragan wiejski za który dopłacali 1000 zł a nikt go nawet nie ruszył przy takim menu
- Tort
- Ciasta: kokosowiec, makowiec, sernik, stefanek.
- Owoce
Zimna płyta:
- Sałatka z gyrosem (była rewelacyjna i na bank u nas też będzie)
- Ryba właśnie na taki sposób jak Lizii opisała, róznie nazywana, ala po grecku
- Tatar
- Patery wędlin i serów
- Szczupak na zimno z farszem
- Śledzie
- Galareta z kurczakiem
- Pieczywo
POPRAWINY:
To co zostało z wesela plus:
- Bigos
- Zwykła sałatka jarzynowa z majonezem
Poprostu nie dało się nawet spróbować wszystkiego Byliśmy w szoku, że jest tyle jedzenia _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3, 4Następny
Strona 3 z 4
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach