Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

PRZETWORY
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9513
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 34

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 2:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
amariss napisał:

wczoraj zrobiłam garnek przecieru pomidorowego, to mi dzisiaj znowu dali pomidorów Evil or Very Mad


daj przepis na przecier pomidorowy, nigdy nie robilam

amariss wczoraj znalazlam cos z dynia do sloika tu mojprzepisna.pl w dziale przetwory, zobacz
_________________




mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość



amariss
Megamaniakalny forumowicz
amariss jest offline 



Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 9996
Pomocy: 16
Skąd: śląsk
Data ślubu: 25 sierpień 2012
Wiek: 31

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Milenciu robię po najmniejszej linii oporu tzn. sparzam pomidory, usuwam pestki, kroję w kostkę i gotuję aż zgęstnieją, gorący przecier do słoiczków i pasteryzować albo do pojemniczków i do zamrażary. nie doprawiam, bo to dla Aleksa do sosu pomidorowego lub zupki.
_________________
impossible is nothing...
razem możemy wszystko


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karolaj
Zakorzeniony fanatyk
karolaj jest offline 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 12811
Pomocy: 14
Skąd: podkarpacie
Data ślubu: 10.07.2010
Wiek: 30

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 7:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja kroje pomidory, gotuję w całości a potem przepuszczam przez przecierak - zostają na nim łupki i ziarenka, potem pasteryzuje,

i jakby któraś zobaczyła takie białe robaczki w przecierze - to normalne, to żyłki z pomidorów Wink
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Emma88
Zakorzeniony fanatyk
Emma88 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2010
Posty: 13152
Pomocy: 12


Wiek: 30

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
karolaj napisał:
ja kroje pomidory, gotuję w całości a potem przepuszczam przez przecierak - zostają na nim łupki i ziarenka, potem pasteryzuje,

i jakby któraś zobaczyła takie białe robaczki w przecierze - to normalne, to żyłki z pomidorów Wink

hę? Twisted Evil

_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 



Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 35897
Pomocy: 50
Skąd: Radom
Data ślubu: 29.05.2010
Wiek: 31

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 8:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
i tak nie ogarniesz Cool Laughing Laughing Laughing Laughing
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9513
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 34

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 9:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
oooo to zrobie i to z cukini i ten paprykowy i ten przecier Smile pierwszy raz bede robila takie przeciery. pasteryzowac to jest gotowac we wrzatku tak?
_________________




mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
karolaj
Zakorzeniony fanatyk
karolaj jest offline 



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 12811
Pomocy: 14
Skąd: podkarpacie
Data ślubu: 10.07.2010
Wiek: 30

PostWysłany: Sro Wrz 09, 2015 10:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Emma88 napisał:
karolaj napisał:
ja kroje pomidory, gotuję w całości a potem przepuszczam przez przecierak - zostają na nim łupki i ziarenka, potem pasteryzuje,

i jakby któraś zobaczyła takie białe robaczki w przecierze - to normalne, to żyłki z pomidorów Wink

hę? Twisted Evil

no w sensie, że nie usuwam skórki i pestek

powinno być: ja kroje pomidory, gotuję wszystko Razz
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Maddllen
Zakorzeniony fanatyk
Maddllen jest offline 



Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 12370
Pomocy: 8
Skąd: Żory
Data ślubu: 19.06.2010r.
Wiek: 35

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2015 12:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
/\/\ilenciaa napisał:
oooo to zrobie i to z cukini i ten paprykowy i ten przecier Smile pierwszy raz bede robila takie przeciery. pasteryzowac to jest gotowac we wrzatku tak?


Gotować około 15-20 minut, tylko uważać żeby słoiki się nie stykały i nie wkładać do zimnej wody (słoiki są gorące od razu po napełnieniu i zakręceniu) a potem wyciągasz i stawiasz do góry dnem aż ostygną Smile
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
amariss
Megamaniakalny forumowicz
amariss jest offline 



Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 9996
Pomocy: 16
Skąd: śląsk
Data ślubu: 25 sierpień 2012
Wiek: 31

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2015 1:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ewentualnie można pasteryzować w piekarniku, tak jak jest w przepisie na ketchup z cukinii, który wklejała muszka
_________________
impossible is nothing...
razem możemy wszystko


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9513
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 34

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2015 2:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
a co jest lepsze w piekarniku czy w wodzie??? i woda musi byc do samej gory czy np moze byc do polowy sloika???
_________________




mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Maddllen
Zakorzeniony fanatyk
Maddllen jest offline 



Dołączył: 10 Lut 2009
Posty: 12370
Pomocy: 8
Skąd: Żory
Data ślubu: 19.06.2010r.
Wiek: 35

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2015 2:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
3/4 słoika, ja się jakoś boję w piekarniku.
_________________

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
muszka
Megamaniakalny forumowicz
muszka jest offline 



Dołączył: 05 Gru 2010
Posty: 8431
Pomocy: 6
Skąd: Kraków
Data ślubu: 20.08.2011
Wiek: 29

PostWysłany: Czw Wrz 10, 2015 4:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja pasteryzuje w piekarniku i nic się z nimi nie dzieje Smile
_________________
]



mój blog
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
antonia
Początkujący
antonia jest offline 



Dołączył: 16 Wrz 2015
Posty: 51

Skąd: Łódź
Data ślubu: 18.06.2016
Wiek: 28

PostWysłany: Pią Wrz 18, 2015 3:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A ja kiedyś zrobiłam pesto samodzielnie i byłam z siebie taka dumna, ale właśnie pasteryzacja mi się nie udała i 12 słoików poszło do śmieci, nie mówiąc o tym, ile zapłaciłam za parmezan.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Aisha
Nałóg
Aisha jest offline 



Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 5350
Pomocy: 4
Skąd: Lubelskie
Data ślubu: 11.09.2010r.
Wiek: 29

PostWysłany: Wto Paź 20, 2015 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Widzę że Amariss mnie ubiegła. Też miałam pytać czy nie znacie czegoś z dyni bo tata mi od sąsiada naprzynosił tego do groma. Trochę mrożę. Ale gotuję też samą a potem blenderem robię mus z tego nawet do słoików czy mrożę. A dzisiaj może mi się uda zrobić dżem z jabłek i dyni. http://www.smaczny.pl/przepis,dzem_z_dyni_i_jablek
Z jabłek i gruszek się narobiłam ostatnio dżemu i takiego musu całkiem gładkiego. Pycha.
_________________


Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 



Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 35897
Pomocy: 50
Skąd: Radom
Data ślubu: 29.05.2010
Wiek: 31

PostWysłany: Wto Paź 20, 2015 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja dzis gruszki w syropie robiłam. Mama mnie nastraszyła ze 20kg ma do przerobienia, a przywiozła moze z 5... Laughing pytam gdzie reszta? no zjedli... Laughing Laughing Laughing
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Następny
Strona 11 z 12

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner