ja wole tradycyjne jedzonko byłam kiedyś na weselu gdzie były nietypowe dania no i prawie nic nie zjadłam i wyszłam głodna _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090606650520.png[/img]
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-67019.png[/img][/url]
Gaga a kto to obok Ciebie stoi też w białej sukni??? Troche mnie zatkało bo ja tam jestem zdania że tylko Panna Młoda może mieć białą na ślubie. Ja bym udusiła jakby mi ktoś w białej wyskoczył. A moja koleżanka ma taki problem z teściową która sobie kupiła ecuri identyczny jak kolor jej ślubnej i jest załamana stąd ta moja ciekawość, A co do Ciebie to wyglądałaś zabójczo!!!! _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
Jasne że to nie jest najważniejsze. Na zdjęciach nie widać w ogóle różnicy dlatego też zapytałam _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
Co do głównego tematu to nie wiem ile dań na ciepło brać _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
No mi się ta twoja pieczona szynka strasznie podobała muszę zapytać czy coś takiego u nas mają _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 7521 Pomocy: 9 Skąd: :) Data ślubu: 7 czerwiec 2008 rok :-) Wiek: 40
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 4:54 pm Temat postu:
[quote="Gaga35"]Matko, przeciez juz o tym pisałam, to moja śiwadkowa i miała sukienke ecri, a ja białą, na zdjęciach moze nie ma róznicy, ale było ja widac. I ja nie mam takich uprzedzeń co d koloru sukienki świadkowej czy gosci. Bo czy to jest najwazniejsze?[/quote]
Masz w sumie rację,że slubna suknia rózni się zupełnie nawet jak ktoś ma nieślubną biała Tylko na zdjeciach ta roznica jest mniejsza i to chyba o to chodzi
A z ciepłymi daniami to nie ma co przesadzac,takie typowo obiadowe to moze pojdą ze dwa,reszta powinna byc lżejsza,bo się zmarnuje duzo jedzenia inaczej... _________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/60bb514a3c.png[/img]
Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 7521 Pomocy: 9 Skąd: :) Data ślubu: 7 czerwiec 2008 rok :-) Wiek: 40
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 4:59 pm Temat postu:
Mallyna jak jest duzo przekasek zimnych to idzie mniej cieplych dań moim zdaniem _________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/60bb514a3c.png[/img]
mallyna a jakie masz ciepłe dania i w jakich godzinach chcesz je podawać???? _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 7521 Pomocy: 9 Skąd: :) Data ślubu: 7 czerwiec 2008 rok :-) Wiek: 40
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 5:12 pm Temat postu:
Ale prawda jest taka,ze czym pozniej danie ciepłe tym wiecej zostaje bo ludzie juz sa tak nazarci,ze nie wszyscy biorą ciepłe danie _________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/60bb514a3c.png[/img]
matko .... to ja na dwoch weselach zjadlam tylko jedno cieple danie ... pierwsze .... a pozniej juz nie moglam .... a tez zarlok jestem ... przerazacie mnie tymi 5cioma daniami ... ale ja tez tyle bede miala .... bo tak jest w moim domu weselnym i juz ... _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jacq9vaob.png[/img]
Ja poza obiadem to chyba będę miała 3 cieple dania na więcej nie mam chyba pomysłu. Zobaczymy co tam mi zaproponują _________________ [url=http://slub-wesele.pl][img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200508040926.png[/img][/url]
u mnie będą 3 ciepłe posiłki, do tego o 22 podadzą pieczonego dzika. po obiedzie chcemy podać ciasta, które potem w czasie wesela będą donoszone. o 12 tort. no i przez całe wesele na stołach będą zakąski czyli sałatki, róże kawałki mięs itp. mam nadzieje ze wszystko wyjdzie. _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39787.png[/img][/url]
[img]http://www.suwaczek.pl/cache/cb1fc71c6a.png[/img]
nasze przykładowe menu to:
obiad: 2 por/os.
rosol z makaronem
do wyboru:
kotlet de Volaille
zraz wieprzowy z pieczarkami
faszerowane udko z kurczaka
kotlet schabowy panierowany
medalion z indyka
kurczak w potrawce z ryżem
filet z kurczaka w sosie Gorgonzola
zakąski zimne do wyboru 2,5 por/os
karkówka ze sliwka
szynka ze szparagami
jajko w szynce na sałatce
galantyna drobiowa
roladka z kaczki
sałatka greca
sałatka zielona z pieczonym indykiem
pieczywo, masło
kawa herbata tort we własnym zakresie
sniadanie:
barszcz czysty, zupa gulaszowa w chlebie
kiełbaski z pieca
szaszłyk, bigos staropolski
pieczywo masła
jade zaraz ustalac koncowe menu to wam je podam pozdrawiam
no i krokiety, niam, ja też wam napisze, to jest oczywiście przykładowe, wszystko można zmienić ale dużo zmieniać nie będziemy:
OBIAD:
rosół z makaronem,
rolada śląska, pieczeń sztygarska, udko z kurczaka,
kluski białe i cemne (tarte),
kapusta biała zasmażana, czerwona
sok do picia
DESER:
kawa, herbata,
galaretka z owocami i bita śmietana,
puchar lodoy, lody owocowe, bita śmietana
ZIMNA PŁYTA:
boczek faszerowany,
deska szynek, deska serów,
koreczki z sosem dip, galantyna,
tymbaliki, ozory w galarecie,
śledzie w śmietanie i oleju,
jaka faszerowane kawiorem i łososiem, marynaty,
sałatka z tuńczykiem, ananasem i groszkiem konserwowym,
pieczywo
he no dziewczyny nie wiem jak wam to wytłumaczyć, te ciemne to są tkakie z tartych ziemniaków i one są taki ciemne, takie szare i są pyszne no ale dla mnie to jest normalka bo na śląsku się takie przynajmniej u mnie w domu, ja poszukam zdjęć na internecie i wam wkleje.
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach