Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 10:09 am Temat postu:
rzuc przepisem nigdy nie robiłam takiej sałatki, a sporo słyszałam i chciałabym spróbowac jakiegos sprawdzonego przepisu _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
Makaron z zupek się kruszy, do tego wrzuca się pokrojone warzywa: pomidor, ogórek zielony, kukurydza z puszki, możan dodać inne, wg. uznania. Wsypuje się przyprawy z zupek i doprawia jeszcze innymi do smaku, dodaje się trochę majonezu. Zamieszać dokładnie, przykryć folia i odstawić do nasiąknięcia makaronu. Najlepiej zrobić ją dzień przed, wieczorem - wtedy makaron na pewno zdąży zmięknąć i przejsc przyprawami
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 12:04 pm Temat postu:
hmmm, i wystarczy wilgoci z warzyw, zeby makaron sie mieciutki zrobił? a przez nic warzywa sie nie zrobia takie klapniete? _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
ja jak słyszałoam to makaron zaparzało sie mała iloscia wody..gotowanej oczywiscie _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-47707.png[/img]
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Czw Maj 28, 2009 12:11 pm Temat postu:
no własnie, bo tej wody to troche chyba by z pomidorów i ogórkow było, ale spróbuję, na szczęście zupki sa tanie _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
Kilka razy już ją robiłam i nigdy nie zaparzałam. Zawsze wystarczyło wilgoci z warzyw i majonezu. Pod wpływem soli z przypraw ogórek i pomidor puszczają soki.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach