Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

Dania mięsne na obiad
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alka
Hobbysta forumowy
Alka jest offline 



Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 18826
Pomocy: 16


Wiek: 39

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 5:47 pm    Temat postu: Dania mięsne na obiad Odpowiedz z cytatem
Mój mąż jest mięsożerny dzieki czemu na kazdy obiad musze ugotowac mu cos z mieskiem...
tylko pomyslow juz nie mam i dziennie tylko schab, devolai, piers z indyka, gulasz albo pieczen...
Moze znacie jakies ciekawe przepisy na dobre, sprawdzone potrawy miesne?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG



KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
a jada tylko polska kuchnię? i czy lubi zapiekanki??
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
/\/\ilenciaa
Megamaniakalny forumowicz
/\/\ilenciaa jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 9512
Pomocy: 14
Skąd: Hiszpania/Polska
Data ślubu: 9 sierpien 2008
Wiek: 40

PostWysłany: Sro Sty 20, 2010 8:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ostatnio zrobilam cycki kuraka w sosie pomidorowym Very Happy daje przepis

- piers z kuraka
- pomidory w puszce (nie koncentrat tylko takie jakby ugotowane w calosci )
- papryka swieza
- groszek mrozony

ja najpierw na niewielkiej ilosci oliwy z oliwek podsmazylam papryke pokrojona na dosc duze czastki, dozucilam groszek mrozony i dalej podsmazalam do tego dorzucilam podziabane pomidory (najlepiej blenderem je potraktowac) i do tego podsmazone czesci (duze) piersi z kurczaka Very Happy oczywiscie doprawic do smaku sola i pieprzem i koniec Very Happy szybko i smacznie
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jacq9vaob.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr9vvjpvnxtcnj.png[/img]

mam najwspanialszego meza na swiecie !!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
WIOLA
Ekspert
WIOLA jest offline 



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 7026
Pomocy: 4


Wiek: 41

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
hmm brzmi smakowicie i chyba nie trudne do zrobienia Milencia Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
anetuniunia
Hobbysta forumowy
anetuniunia jest offline 



Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 30582
Pomocy: 13




PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 2:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Alka ja czesto robie z mama takie kotleciki z piersi z kurczaka, pieczarek i sera zoltego Smile rewelacja Smile kazdemu smakuje Smile
_________________
[url=http://fajnamama.pl][img]http://fajnamama.pl/suwaczki/sbqelmt.png[/img][/url]

[img]https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk38eib0wvq.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Alka
Hobbysta forumowy
Alka jest offline 



Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 18826
Pomocy: 16


Wiek: 39

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Wojtek najbardziej lub nasz polska kuchnie.
Uwielbia schab w kazdej postaci Wink i rzeczy w stylu kebab, lazania itd...
Najbardziej by mi zalezalo na propozycjach, co zrobic z karczkiem, lopatka czy pieczenia...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Katka
Mocno uzależniony
Katka jest offline 



Dołączył: 17 Gru 2008
Posty: 2908
Pomocy: 7
Skąd: Mikołów

Wiek: 41

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Karczek to tylko i wyłącznie w postaci grillowanej Smile
A pieczen możesz zrobić nadziewaną jakąś, albo w postaci rolady z pieczarkami w środku:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Violeta
Hobbysta forumowy
Violeta jest offline 



Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 26675
Pomocy: 28
Skąd: Lubuskie
Data ślubu: 19.06.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Alka łopatkę i pieczeń, a zwłaszcza karczek albo boczek możesz teraz upiec w piekarniku w tej specjalnej folii z przyprawami Winiary. Wkłada się mięso do dołączonej folii, wsypuje przyprawy i piecze w piekarniku. Super smak bo we własnym sosie się piecze i tłuszczu się nie dodaje Smile Ostatnio jadłam właśnie to, super lekko pikantny smak Smile A roboty niemal wcale, wrzucasz mięso i przyprawy i siu do piekarnika Smile
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmui9cx1jo.png[/img] [url=http://www.suwaczki.com/zabki][img]http://www.suwaczki.com/zabki/images/8e0b34ef938c8667.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kasia25
Ekstra nawiedzony
kasia25 jest offline 



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 11258
Pomocy: 21

Data ślubu: 05.07.2008
Wiek: 42

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 8:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja robie[b] sos z kurczaka z ryzem[/b]
-piers kurczaka
-papryka czerw, zolta, pomaran, jaka masz
-cebula
-pieczarki
-kukurydz z puszki
-czerwona fasolka
- przecier pomid
-maka do zageszczenia
piersi kroje na kwadraty marynuje w przyprawach(np.do kurczaka) podpiekam na patelni, potem pokrojaona cebule,pieczarki, papryke chwile podpiekam zalewam woda tak zeby wszystkie skladniki przykryc prawie calkiem dodaje przecier zalezy jaki masz zeby nie przesadzic lyzeczke- 2 i gotuje, doprawiam kostka z kurczaka i przyprawami, papryka ostra, ziola prowansalskie, na koniec wrzucam kukurydze i fasolke i podbijam troche maka zeby zagescic, podaje z ryzem.
_________________
[img]http://s3.suwaczek.com/20080705040114.png[/img]
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-58000.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Migotka
Zakorzeniony fanatyk
Migotka jest offline 



Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 13040
Pomocy: 7

Data ślubu: 05-09-09


PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 9:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="kasia25"]ja robie[b] sos z kurczaka z ryzem[/b]
-piers kurczaka
-papryka czerw, zolta, pomaran, jaka masz
-cebula
-pieczarki
-kukurydz z puszki
-czerwona fasolka
- przecier pomid
-maka do zageszczenia
piersi kroje na kwadraty marynuje w przyprawach(np.do kurczaka) podpiekam na patelni, potem pokrojaona cebule,pieczarki, papryke chwile podpiekam zalewam woda tak zeby wszystkie skladniki przykryc prawie calkiem dodaje przecier zalezy jaki masz zeby nie przesadzic lyzeczke- 2 i gotuje, doprawiam kostka z kurczaka i przyprawami, papryka ostra, ziola prowansalskie, na koniec wrzucam kukurydze i fasolke i podbijam troche maka zeby zagescic, podaje z ryzem.[/quote]

przepyszne to musi być
mmmnniiiam

ja też jestem mięsożerna, a kiedyś próbowałam być wegetarianką
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4zxrg7v59l.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/43kt9vvjhufva16e.png[/img][img]http://s2.pierwszezabki.pl/048/0480569c0.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kasia25
Ekstra nawiedzony
kasia25 jest offline 



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 11258
Pomocy: 21

Data ślubu: 05.07.2008
Wiek: 42

PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 9:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
nie zaprzecze bardzo dobre takie w sumie troche chinskie danie my bardzo lubimy Smile
_________________
[img]http://s3.suwaczek.com/20080705040114.png[/img]
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-58000.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Migotka
Zakorzeniony fanatyk
Migotka jest offline 



Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 13040
Pomocy: 7

Data ślubu: 05-09-09


PostWysłany: Czw Sty 21, 2010 9:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja uwielbiam chinola
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4zxrg7v59l.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/43kt9vvjhufva16e.png[/img][img]http://s2.pierwszezabki.pl/048/0480569c0.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 



Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 35889
Pomocy: 50
Skąd: Radom
Data ślubu: 29.05.2010
Wiek: 37

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja tez jestem miesozerca Wink

wszelkie kotlety, bitki, gulasze sa jak znalazl.
polecam tez klopsy w sosach: koperkowym, pomidorowym, jasnym pieczeniowym (dobre z frytami, ziemniakami purre, kasza perlowa - to raczej w wersji z jasnym sosem pieczeniowym).

zapiekanka ziemniaczana z mieskiem mielonym (przepis z "pomysl na..." takowa zapiekanke). golabki oraz moim zdaniem najlepsze co mozna wcinac czyli boeuf bourginau (jakkolwiek sie to pisze - wolowina po burgundzku wg Julii Child).

a poza tym: szaszlyki, cordon bleu, miesno-warzywne potrawki, faszerowane mieskiem mielonym: papryka, ziemniaki, cukinie..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 2:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Karczek rozbijasz i marynujesz w przyprawie do karkówki lub szaszłyków z oliwą/olejem. Smażysz. Do tego sosik czosnkowy lub musztardowy, ziemniaki/frytki/pieczywko czosnkowe i suróweczka.
Z łopatki robimy gulasz generalnie, dobry jest też z udźca indyka.

Jak Twój mąż lubi kebab to może tortilla?? Pierś w kostkę, zamarynować w przyprawie gyros-kebab/kebab/gyros w zależności od tego co masz z oliwą. Smażysz. Dodajesz pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę (wcześniej musisz ją zeszklić), pieczarki i co tam jeszcze chcesz np kukurydzę. Następnie podgrzewasz placek do tortilli ( do kupienia w marketach), nakłądasz farsz, zawijasz i gotowe Wink to tego sosik : czosnkowy, meksykański, pomidorowy co kto lubi.
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
sandibel
Hobbysta forumowy
sandibel jest offline 



Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 35061
Pomocy: 39
Skąd: Knurów
Data ślubu: 11.06.2011
Wiek: 35

PostWysłany: Pią Sty 22, 2010 3:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Alka moja mama robi karczek w piekarniku i piecze go na kg soli i do tego sos czosnkowy cuuudo i wcale nie jest słone
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr9vvjfv9cdh83.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner