a jak ziemniaki z parowara różnią się od tcyh gotowanych normalnie? chodzi mi o smak. Czy bardzo długo trzeba w nim gotować? Nie tylko ziemniaki, ale i resztę? Jakie mięso oprócz piersi warto w nim zrobić? Wiem, dużo różnych pytań, ale mama daje nam parowar, a niedługo kuchnia bedzie też czynna _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1168 Pomocy: 4 Skąd: Jaworzno, woj. śląskie Data ślubu: 4 sierpień 2012 Wiek: 35
Wysłany: Wto Sie 02, 2011 2:23 pm Temat postu:
Dla mnie ziemniaki z parowara są lepsze niż te gotowane w garnku w wodzie. Jakoś ta woda mi smak z nich zatraca. Jeśli chodzi o czas gotowania, to zależy chyba od parowaru, u mnie w instrukcji pisze 20-25 minut i to się sprawdza- daję tak 22 zwykle i są super. Oczywiście wkładam je pokrojone w kawałki (ćwiartki zazwyczaj). Poza filetem z kurczaka robiłam też polędwiczkę ze schabu, którą pokroiłam w cieniutkie plasterki i przyprawiłam ziołami. Nie wiedziałam ile trzeba ją robić, ale sprawdziłam przy zdjęciu ziemniaków i była gotowa, więc czas równy z czasem gotowania ziemniaków. Taki sam czas potrzebowały także mrożone brokuły i kalafior. Teraz planuję zrobić rybkę z parowara. Mam go jakieś 2 tygodnie i jestem zadowolona, nic się nie przypala _________________ [img]http://www.suwaczek.pl/cache/143e961ed5.png[/img]
www.modnazona.pl
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach