Wysłany: Czw Lip 26, 2007 11:40 am Temat postu: Ślub Konkordatowy ...
przeraza mnie ilosc dokumentow jaka trzeba zlozyc zdobyc idp. itp. moze pomozmy sobie w tym zwlaszcza pomoc juz mezatek bedzie potrzebna bo WY macie juz to wszystko za soba ...wiecie co sie czym je ... i kiedy ) _________________ • •
ja będę miała tylko ślub kościelny bo cywilny już miałam.pozwolenie na ślub i nauki przed małżeńskie załatwiam w Niemczech w Polskiej Misji.Jak otrzymam te papiery to muszę je dać Proboszczowi w parafii w której będę brała ślub i chyba na tyle papierkowej roboty Albo zapomniałam o czymś?? _________________
Wysłany: Czw Lip 26, 2007 4:41 pm Temat postu:
no wlasnie jak to wyglada z dokumentami co zabiaera sie na pierwsze spotkanie?a dziewczyny ktore wziely slub cywilny jak to wyglada/? _________________
Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 26014 Pomocy: 23 Skąd: Chorzów Data ślubu: 23 czerwca 2007 Wiek: 32
Wysłany: Pią Lip 27, 2007 8:17 am Temat postu:
Podejrzewam, że potrzebne wam będą odpisy aktu małżeństwa z USC, (mysmy do konkordatowego brali zaświadczenia o rzekające, że nie zawarlismy jeszcze związków małżeńskich w USC). Z parafii chrztu potrzebne wam sa świadectwa chrztu, gdzie znajduje się adnotacja o przyjętym chrzcie, bierzmowaniu i o nie przyjetym jeszcze sakramencie malżeństwa. Dalej świadectwo z ostatniej klasy szkoły śerdniej, gdzie masz ocenę z religii (dowód na to, że ukończyłaś katechezę w zakresie szkoły sredniej). Na naukach przedslubnych tez dostaniecie zaswiadczenie, że je odbyliście, no i zaświadczenie o odbyciu wizyt w poradni malzeńskiej. No i oczywiście dowod osobisty
my bralismy slub konkordatowy i do jednego z naszych urzedow stanu cywilnego byly potrzebne :
- DOWODY OSOBISTE
- AKTUALNE SKRóCONE AKTY URODZENIA
Natomiast w parafii bylo potrzebne :
- AKTUALNE SKROCONE AKTY CHRZTU
- ZASWIADCZENIE Z USC O BRAKU PRZECIWSKAZAN DO ZAWARCIA MALZENSTWA
- SWIADECTWO Z OSTATNIEJ KLASY LICEUM
- DATA PIERWSZEJ KOMUNI śW I BIERZMOWANIA
- ZASWIADCZENIE O ODBYCIU NAUK PRZEDMALZENSKICH
HEH TO CHYBA WSZYSTKO MYSLE ZE U WAS BEDZIE PODOBNIE _________________
pewnie akt chrztu i bierzmowania...
u nas jest podobnie Gregor nie pochodzi z tej samej parafii co ja
aa wlasnie no i zapowiedzi sa oglaszane w tym przypadku w obydwu parafiach _________________ • •
Dzięki dziewczynki Tylko kurcze ksiądz mi nie wspominał o świadectwie szkolnym Powiedział mi,że mamy przynieść akt chrztu i akt ślubu cywilnego na wszelki wypadek to świadectwo też wezmę żeby potem nie było,że nie ma i nic nie załatwimy _________________
mam nadzieje ze te swiadectwo szkolne nie jest konieczne, bo Moj Skrab przestal chodzic na lekcje religii w ostatniej klasie LO. _________________
taki mój żywot cierpiętnicy..
moj ksiadz powiedzial ze potrzebne jest swiadectwo ukonczenia szkoly zeby wlasnie sprawdzic to czy uczeszczaliscie na religie.
MY np. mielismy kurs przedmalzenski przec cala ostatnia klase szkoly sredniej no i dostalismy zaswiadczenie o ukonczeniu takowego. _________________ • •
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3 ... 11, 12, 13Następny
Strona 1 z 13
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach