Mam troche skomplikowana sytuacje bierzemy slub w polsce ale mieszkamy w Anglii a do tego jestesmy innyc narodowoscie wiec zastanawiam sie w obliczu wszystkich idiotycznych formalnoscie jakie trzeba spelnic zeby wziac lub w Polsce ,zeby wiziac slubu w Anglii i tylko zorganizowac taki ''oklamany'' slub w Polsce tzn myslelismy ze moze nikomu nie mowic tylko wynajac(znalezc ) kogos kto bedzie udawal urzednika
co wy na to ?
jakies pomysly?
jakies doswiadczenia ?
Ostatnio zmieniony przez Kat dnia Wto Gru 15, 2009 11:10 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:56 pm Temat postu:
Pomysł dobry- Jeśli urzędnika będzie grał podstawiony aktor możecie urządzić sobie nawet ślub w plenerze Domyslam się, że będzie to ślub cywilny bo nie wspominasz o księdzu-tym lepiej.
W obliczu formalnosci jakie trzeba spelnic i czasowej organizacji zastanawiamy sie nad taka opcja jednakze nie ma mozliwosci zorganizowania slubu calkowicie w Anglii jako ze rodzina moja na pewno nie bedzie w stanie tutaj cala dojechac np moi dziadkowie maja pod 90 ... nie chcemy ich smucic... _________________
jasne, lepiej okłamać wszystkich dookoła. _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
ip jest inne.. ale niczego nie można wykluczyć. _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Dalile, tu na forum jeden z użytkowników pisał o tym.
Dla mnie to też totalna bzdura, tym bardziej, że tych formalności przedślubnych w USC wcale nie jest tak dużo. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY
załatwiania sporo to jest ze ślubem kościelnym i weselem, ale cywilny to pikuś - praktycznie tyle samo załatwiania co ten fałszywy
byłoby mi wstyd przed wszystkimi, że robię szopkę zamiast ślubu _________________ impossible is nothing...
razem możemy wszystko
Mnie się też taki pomysł wcale nie podoba. Troche głupio tak udawać przed wszystkimi, sumienie mnie by gryzło. Jak ślub to tylko prawdziwy... _________________
"Nie wystarczy pokochać, trzeba jeszcze umieć
wziąć tę miłość w ręce i przenieść ją przez całe życie."
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach