Wysłany: Nie Cze 14, 2009 2:54 pm Temat postu: oddanie złota na przetopienie
Mam pytanko do tych osób, które oddawały swoje złoto na przetopienie. Jak jest to rozliczane?
Oddaje się 10 g złota 585 i otrzymuje się 10 g złota 585 + płaci się za robociznę, ewentualnie kamienie?
wiem, że kilka z Was korzystało z takich usług, mam nadzieję, że pomożecie _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Tak właśnie jest Madzialena Płacisz tylko za usługę wykonania Chyba, że masz np. 5 gram a chcesz 8 gram to dopłacasz jeszcze za brakujące gramy _________________ Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post.
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
jeszce moge ci podpowiedziec, ze moj zlotnik jak robi obraczki to patrzy ile gram i jezeli jest np 10g to jest 120zl x10, a jezeli masz swoje zloto to placisz polowe ceny czyli 600zl _________________
120 zł płacę za co? za robociznę na gram? dużo. _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
przepraszam,ze tak nie jasno
akurat moj zlotnik ma takie ceny
jak robi obraczki na zamowienie to bierze 120zl za gram
jezeli masz wlasne zloto to cena schodzi o polowe, bo placisz tylko za robocizne, kruszec juz jest
no i on mi powiedzial ze najczesciej nie uzywa tego oddanego zlota tylko bierze kruszec z nowej sztabki, chyba ze klient sobie zyczy inaczej _________________
aha, rozumiem już
to zalezy oczywiście od jubilera.
a nie orientujecie się, jakie są ceny za gram 585 u jubilera? w gotowych wyrobach? _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
hm.. a jakbyśmy jubilerowi oddali nasze złoto, a wybrali gotowe obrączki z jego sklepu, to jak myślicie, musielibyśmy dopłacić? Jeśli przykładowo damy 10 g i wybierzemy obrączki o wadze 10 g. _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
To raczej zapłacicie tylko za usługę wykonania. Bo to bez różnicy czy zrobi Ci z Twojego złota czy z nowej sztabki skoro zgadza się próba i waga. Nas pytał jubiler czy chcemy z naszego czy z nowej sztabki zółtego złota. Tak czy siak złoto idzie do przetopienia i za usługę tak czy inaczej też musisz zapłacić więc myślę, że w takiej sytuacji płacisz tylko za wykonanie. _________________
aha, jutro się dowiemy jak dokładnie to wygląda _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
My właśnie zamówiliśmy obrączki i nasz jubiler powiedział że jak będziemy odbierać żebyśmy przynieśli swoje złoto i ile przyniesiemy tyle nam spuści niżej na obrączkach. _________________ JUŻ NA ZAWSZĘ TYLKO TY. TYLKO CIEBIE KOCHAM. MĘŻU MÓJ.
My właśnie zamówiliśmy obrączki i nasz jubiler powiedział że jak będziemy odbierać żebyśmy przynieśli swoje złoto i ile przyniesiemy tyle nam spuści niżej na obrączkach.
ale po cenie złota na skupie, czy po gramach? _________________
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3 ... 12, 13, 14Następny
Strona 1 z 14
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach