Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 2143 Pomocy: 3 Skąd: Kraków NH/Woking UK Data ślubu: 24 kwietnia 2010 Wiek: 23
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 11:55 am Temat postu: Najlepsze teksty z nauk i poradni dla narzeczonych.
Spotkaliście się kiedyś z jakimiś głupimi lub denerwującymi tekstami podczas nauk lub spotkań w poradni planowania rodziny?
Moje doświadczenia:
"jak przyjdzie dziecko to pojawi się kryzys i odepchniesz męża przez co będziecie się kłócić i możecie się rozstać. teraz ci sie to wydaje głupie ale ja wiem lepiej bo mam dzieci"
"firmy produkujące środki antykoncepcyjne godzą w kościół, chcą zniszczyć fundamenty wiary i godność kobiety. Musimy z nimi walczyć!"
"każda kobieta wie kiedy ma dni płodne. Kiedy na przykład siada i jej chlupie w majtkach."
"powinien brać pan udział przy sprawdzaniu śluzu płodnego u żony."
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:06 pm Temat postu:
teksty ginekolog:
" widzialam w USG komórkę jajową"
"prezerwatywy w kontakcie z błona śluzowa kobiety odszczepiaja toksyczne związki, które zatruwaja kobiete i zarodek, przez co on obumiera"
" plemnik to taka kulka DNA , który zawiera wszystkie cechy czowieka. Kawałek koduje raczkę, kawałek koduje nózkę. Jak się taki plemnik przeciska przez pory w prezerwatywie te kawalki moga się oderwac i dzieci soie kalekie rodzą - bez nóg, rak, główek"
" robiłam usg młodej matce, a jej 10 tyg. maleństwo machało do mnie radośnie, witalo się ze mną, to nie był płód, to była po prostu idealna miniaturka noworodka"
teksty doradcy rodzinnego:
" Jesli mąż albo zona was opusci dla innej osoby to codziennie powinniscie wystawac pod jego drzwiami, mówic tej kobiecie, ze jest kochanka, bo zonę ma sie jedna, uswiadamiać jej i małzonkowi grzech. Jesteście to winni Bogu, dzieciom, małzonkowi, bo obiecywaliscie " w zdrowiu i chorobie" a jego umysł trawi choroba niewierności" _________________
Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 2143 Pomocy: 3 Skąd: Kraków NH/Woking UK Data ślubu: 24 kwietnia 2010 Wiek: 23
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:09 pm Temat postu:
manga25 napisał:
teksty ginekolog:
" plemnik to taka kulka DNA , który zawiera wszystkie cechy czowieka. Kawałek koduje raczkę, kawałek koduje nózkę. Jak się taki plemnik przeciska przez pory w prezerwatywie te kawalki moga się oderwac i dzieci soie kalekie rodzą - bez nóg, rak, główek"
"przez tampony i środki do higieny intymnej można być bezpłodnym"
"firmy produkujące żele do higieny intymnej mają spisek, by zmniejszając płodnośc godzić w społeczeństwa"
"większość par nie kocha się wystarczająco mocno, by stosować naturalne metody planowania rodziny" _________________ Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.
Manga nie, a czemu mam mieć? Przy Sanktuarium była poradnia wcześniej, ale jak robiliśmy nauki to już nie było, a niechętnie przyjmują w poradni innego Kościoła ludzi z innej parafii i ksiądz mówił, że jeśli poradnia nie zostanie uruchomiona do sezonu ślubnego to nie będziemy musieli mieć odbytej poradni I szczerze mówiąc, liczę na to _________________
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 1:43 pm Temat postu:
dziwnie, ciekawa jestem jak on się z tego rozlicza, bo papiery musza się zgadzac, w kazdym razie powodzenia
a to nieprawda, że niechetnie przyjmuja z innych parafii - rodzinne poradnie sa tylko przy duzych parafiach i obsluguja zarówno swoje owieczki jak i osoby z innych parafii, np. ksiądz z wioski moich rodzicow kieruje do Jadwigi albo zbawiciela w Zielonej górze _________________
Manga wiem wiem, tyle tylko, że Ci dwaj proboszcze ciągle się kłócą i jeden drugiemu na złość robi A poradnia w naszym nie działa bo nikt tej babce nie płacił, która to prowadziła. Ona charytatywnie to robiła, aż w końcu też się zbuntowała i nie dziwię się. Też bym nie chciała pracować za darmo. Możliwe, że poprostu podpisuje tylko, że poradnia jest odbyta jak nie prowadzi już _________________
bardzo.
mnie najbardziej rozbawiły teksty tej ginekolog, o 10 tyg płodzie i o plemniku, jako kulce DNA _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Następny
Strona 1 z 8
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach