| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
elisa
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 3:33 pm Temat postu: kolor przewodni |
|
| Zastanawialyście się jaki bedzie kolor przewodni waszych dekoracji? A czy on obejmuje też zaproszenia, winietki, bukiety itp? Ja mam z tym mały problem. Bardzo podobają mi się dekoracje w koloże śliwkowym i liliowym, ale obawiam się ze nie bedzie pasowało to do wyglądu mojej sali (w kolorach beżu i brązu). Niebieski odpada, jakoś nie podoba mi się do dekoracji. Pomarańczowy też nie bardzo, za mało odznaczałby się na sali, zlewał się z nią. Może macie jakies pomysły? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Yzma Nałóg

Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 4907 Pomocy: 2 Skąd: Śląsk Data ślubu: 03.09.2011 Wiek: 23
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 4:24 pm Temat postu: |
|
ja konkretnego pomysłu nie mam, ale kolorystykę będe miała chyba podobną do Ciebie...
mój Kot dziś wypalił że chce jednorodne serwetki bez wzoru a ja powiedziałam że mają być lawendowe i na tym stanęło. Więc myślę że cała stylizacja jeśli chodzi o kolor pójdzie w tą stronę zwłaszcza że sukienka która mi się podoba na dzień dzisiejszy ma "pasek" w podobnym kolorze.
Ale jak to będzie wyglądało konkretnie to jeszcze nie wiem...
a nie da się zmienić kolorystyki sali? _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
co świat ma z dwojga ludzi,
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
manga25 Hobbysta forumowy

Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 16215 Pomocy: 30 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 25
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 5:16 pm Temat postu: |
|
jarobie wszystko w tonacji biel szafir - dekoracje, bukiet, dodaadki do sukni (bizuteria, buty), zaproszenia, plan stolow itd itd, tak sobie wymarzylam, dlugo szukalam odpowiedniego koloru, w koncu oszalalam na punkcie szafiru  _________________

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

Dołączył: 12 Sty 2009 Posty: 4907 Pomocy: 2 Skąd: Śląsk Data ślubu: 03.09.2011 Wiek: 23
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 5:51 pm Temat postu: |
|
szafir też ładny, zwłaszcza jeśli jest taki mocny.
Uwielbiam ten kolor!
ale na wesele chciałabym jednak coś spokojniejszego, rozmytego...
na codzień nie lubie takich jasnych kolorów, ale w ten jeden dzień mogę  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
elisa
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 7:44 pm Temat postu: |
|
| Szafir to całkiem niezły pomysł, szczególnie, że mam zaręczynowy z szafirem, wiec by pasowało. Bo taki błękitny to mi sie nie podoba... Z reszta, jeszcze troche czasu mi zostało. Może za pare miesięcy mi sie co innego spodoba? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:02 pm Temat postu: |
|
też tak może być
to jest najgorsze że już masz wszystko poustalane a tu nagle Ci się co innego spodoba  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dalile Ekspert

Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 6839 Pomocy: 14 Skąd: Olsztyn Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 23
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:12 pm Temat postu: |
|
My wybraliśmy dość bezpieczny i popularny motyw biało-pomarańczowy. I staramy się trzymać go przy projektowaniu wszystkiego - zaproszeń, winietek, bukietu i dekoracji.
Podoba mi się kolor z fioletem - jest zdecydowany.  _________________ ***Nasze zestawienie***
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:15 pm Temat postu: |
|
pomarańcz też jest ładny ale ja go nie wykorzystam bo przy ślubie w listopadzie wszyscy będą myśleli że Helloween obchodzimy a nie ślub  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dalile Ekspert

Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 6839 Pomocy: 14 Skąd: Olsztyn Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 23
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
sandibel Hobbysta forumowy

Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 20370 Pomocy: 20 Skąd: Knurów Data ślubu: 11.06.2011 Wiek: 21
|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:19 pm Temat postu: |
|
ja bym chciała fiolet ale nie wiem czy będzie pasował do stylu mojej sali _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
Dalile to na sierpień świetne by były właśnie pomarańcze, żółcie.... wszelkie żywe, ciepłe i słoneczne kolorki  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dalile Ekspert

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

|
Wysłany: Nie Sie 23, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
tu jest dużo inspiracji
http://www.weddingchannel.com/
o tyle fajnie że są podzielone kolorystycznie
tylko trzeba się na stronie zalogować, ale to nie jest aż taki problem  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
andżelina Ekspert

Dołączył: 04 Lis 2008 Posty: 5738 Pomocy: 25 Skąd: śląskie Data ślubu: 3.07.2010 Wiek: 21
|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 9:02 am Temat postu: Re: kolor przewodni |
|
| elisa napisał: | | Zastanawialyście się jaki bedzie kolor przewodni waszych dekoracji? A czy on obejmuje też zaproszenia, winietki, bukiety itp? Ja mam z tym mały problem. Bardzo podobają mi się dekoracje w koloże śliwkowym i liliowym, ale obawiam się ze nie bedzie pasowało to do wyglądu mojej sali (w kolorach beżu i brązu). Niebieski odpada, jakoś nie podoba mi się do dekoracji. Pomarańczowy też nie bardzo, za mało odznaczałby się na sali, zlewał się z nią. Może macie jakies pomysły? |
Moim zdaniem fiolet doskonale pasuje do brązów Albo turkus. Ale turkus to dosyć odważny i ryzykowny kolor na dekoracje weselne. Ja bym została przy tym śliwkowym i liliowym, a na przełamanie delikatne akcenty zieleni
Ja chciałam fiolet, ale nasza sala ma pomarańczowe ściany z zielonym akcentem, więc dekoracja będzie w żywym pomarańczu, żółci i zieleni. I w tej kolorystyce będzie utrzymane całe wesele - winietki, zaproszenia, mój bukiet, makijaż itp itd. _________________ Wiem, że miłość połączyła nas... i że będzie nas prowadzić cały czas!
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Yzma Nałóg

|
Wysłany: Pon Sie 24, 2009 9:45 am Temat postu: |
|
pochwal się potem konkretami bo zapowiada się bardzo ciekawie  _________________ Czy to jest normalne, czy to poważne,
czy to pożyteczne -
którzy nie widzą świata?
Zestawienie rzeczowe...
...i finansowe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|