Wysłany: Sob Paź 18, 2008 12:54 pm Temat postu: Katastrofa- a wszystko dzieki Hotelowi *******
Witam, przestrzegam wszystkich przed weselem w Hotelu M.
Przeżyłam koszmar biorąc tam ślub 6.09.2008.
Oto kilka powodów dlaczego nie powinniscie mieć tam wesela :
1. beznadzejna obsługa;nieprofesjonalna i niemiła
2. mało jedzenia (a w dodatku kelnerzy nie fatygowali się by uzupełniać półmiski)
3. tance rozpoczely sie dopiero godzine po obiedze gdyz obok odbywaly sie 2 inne imprezy na 1000 osób więc "wywalało" korki i gasło światło. Rozwiązaniem było pogaszenie śwatła na sali (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) dzieki czemu nasz zespół mógł sie podłaczyć do prądu...
4. jesli jednak zdecydujecie sie na wesele w tym miejscu, rada-piszcie wszystko w umowie...najmniejsze drobiazgi muszę byc wpisane do umowy, bo jesli nie to nie macie na co liczyć ze oni wywiążą sie ze wszytkiego co ustnie ustalicie...
Powodzenia.
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Wszystko w jaknajdrobniejszych szczegółach powinno być ustalone w umowie w formie pisemnej. Umowa ustna to tylko wypowiedziane słowa i zawsze można sie z takiej umowy wymigać. Jeżeli nie masz czegoś na papierku to tak jakby tego nie było. Łatwo się wymigać z niespełnionej usługi. Jak coś jest czarno na białym to już pojawia się problem jeżeli coś się nie zgadza i wtedy albo można iść na ugodę, albo do sądu. Wiem to z doświadczenia, nie jako klient ale jako usługodawca. Dotyczy to wszstkich firm z jakimi macie do czynienia podczas organizowania swojej uroczstości. I choćby nie wiem jak uprzejmi byliby ludzie przed podpisaniem umowy i co by naobiecywali jak coś jest na papierku to poprostu "jest", a jak coś jest powiedziane to już różnie z tym bywa.
przykro mi ze w takim dniu spotkal cie taki zawod, niestety wielu jest nieuczciwych uslugodawcow, dlatego dobrze wczesniej sprawdzic lokal czy orkiestre przed podpisaniem umowy. _________________
jak dla mnie to wszystkie takie ekskluzywne hotele kojarza sie z wysokimi cenami i niczym wzamian. wolalabym w skromniejszym miejscu,ale zeby wszystko bylo tak jak nalezy
Racja.Ekskluzywny hotel i wysoka cena wcale nie idzie lub nie musis isc z zadowoleniem.Czasem te male lokale sa lepiej zorganizowane niz ogromne,prestizowe hotele.
My nasze wesele mamy w lokalu sprawdzonm , zaufanym.I tak jest najbezpieczniej.
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach