Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Zdrowie i uroda

Jak znalazłyście kosmetyczkę i fryzjerkę na ślub?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
moi

moi jest offline 

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 4:28 am    Temat postu: Jak znalazłyście kosmetyczkę i fryzjerkę na ślub? Odpowiedz z cytatem
Witam,

Czeka mnie poszukiwanie fryzjerki i kosmetyczki (a najlepiej osoby 2w1 ale nie łudzę się, że to się uda Wink ) na ślub i zupełnie nie mam pomysłu gdzie zacząć. Jak Wy trafiłyście na wasze? Czy makijaż i czesanie były wykonane u Was w domu przed samym ślubem?

W moim przypadku sprawę komplikuje fakt, że ślub będzie w mieście narzeczonego i będę w tym mieście przed ślubem tylko raz (mniej więcej 5 miesięcy wcześniej) i chcę wtedy też wybrać suknię więc nie będę miała zbyt dużo czasu. Chciałabym jednak żeby wykonać próbę makijażu i fryzury a nie decydować się na coś w ciemno. Zależy mi też, żeby w dzień ślubu makijaż i czesanie były wykonane u mnie w domu (próba oczywiście może być w salonie). Jak dużo wcześniej trzeba się z reguły na takie próby umawiać? Czy w Waszym przypadku po prostu weszłyście do salonu i kosmetyczka czy fryzjerka była gotowa wykonać próbę "od ręki" a potem się po prostu umówiłyście że przyjdzie w dzień ślubu?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość

Alka
Zakorzeniony fanatyk
Alka jest offline 

Pomocy: 10

Data ślubu: 18.10.2008

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 6:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja szukalam tak, zeby kosmetyczka i fryzjer byli w jendym miejscu, poniewaz mialam slub juz o 11 rano i nie bylo czasu na krazenie po miescie.. a poza tym wybralam najlepszy zaklad w zwoim miescie i nie zaluje Very Happy czasem warto dolozyc Wink
Ekspert
LuterAnka jest offline 

Pomocy: 18
Data ślubu: 28.04.2009 i 25.07.2009

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 8:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja malowałam się sama. A fryzjerkę poleciła mi mama. Umówiłam się na fryzurę do cywilnego i na próbną miesiąc przed ślubem. Potem w dzień próbnej umówiłam się na fryzurę do ślubu kościelnego (3 miesiące przed) a ok. 2 tygodnie przed kościelnym umówiłam się na próbną. Fryzury nie były rewelacyjne, ale byłam zadowolona i po ślubie też poszłam do tego salonu na pasemka i obcięcie włosów Smile Obsługa super i nie wydałam majątku Smile Czesana byłam w salonie, ale jakbym chciała, to fryzjerka mogłaby przyjechać do mnie do domu.
sandibel
Hobbysta forumowy
sandibel jest offline 

Pomocy: 35
Data ślubu: 11.06.2011

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 10:15 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja mam koleżankę która jest fryzjerką i to ona na pewno będzie mnie czesała na ślub Smile ma dziewczyna talent i tylko jej daje się obciąć zafarbować czy uczesać...Czesała mnie na nie jedną imprezę i zawsze byłam zadowolona Smile z kosmetyczką jeszcze nie wiem jak będzie, ale tam gdzie robię paznokcie chyba też malują i pewnie pójdę na próbny makijaż tam Wink

Powrót do góry
aghni
Ultra fanatyk
aghni jest offline 

Pomocy: 13
Data ślubu: 30.05.2009

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja fryzjerkę miałam zaufaną od kilku lat chodzę do niej , przed ślubem nawet fryzury próbnej nie robiłam Rolling Eyes a malowała mnie kuzynka kosmetyczka z uwielbienia, ale nie zawodowa

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
manga26
Hobbysta forumowy
manga26 jest online 

Pomocy: 92
Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 4:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
no ja mojego cudownego fryzjera z poznania niestety nie przywiozę, ale trudno - malować się i paznokcie bede robic w studio polecanym przez przyjaciółkę - 3 chłopaków, jest tam super ( juz kiedys o tym pisałam) fryzjerki bede szukać, ale wiem, ze nie bede sie czesac tam gdzie siostra - w sumie fajnie ja uczesali i ładnie wygladała, ale to było zupełnie co innego niż chciała

Powrót do góry
Malutka
Mocno uzależniony
Malutka jest offline 

Pomocy: 3
Data ślubu: 5, 6 czerwca 2010

PostWysłany: Sob Paź 31, 2009 8:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mnie będzie czesać moja fryzjerka

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
izka1985m
Wkręcony
izka1985m jest offline 

Data ślubu: 22.08.2009

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 11:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mnie czesala znajoma fryzjerka u niej w zakladzie, powiem jedynie,ze fryzurka slubna wogole mi nie wyszla i mialam ja gratis.
Makijaz robila mi kuzynka, ktora ma swoj salon w Kepnie. Przyjechala wczesniej, zeby zrobic moj i mamuski makijaz.
Ekstra nawiedzony
joasia jest offline 

Pomocy: 10

Data ślubu: 04.10.2008

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 12:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
mnie czesala fryzjerka do ktorej wtedy chodzilam a malowala kosmetyczka ktora znalazlam "z marszu" - tzn zobaczylam nowy salon poszlam umowilam sie na probny makijaz i paznokcie - spodobalo mi sie i nasza znajomosc trwa do dzis Smile czesana i malowana bylam w domu Smile

Powrót do góry
KaSienko
Zakorzeniony fanatyk
KaSienko jest offline 

Pomocy: 9
Data ślubu: 25 kwiecień 2009

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 3:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
mnie czesała znajoma fryzjerka mamy (czesała też mamę i teściową) - nie miałam próbnej ale byłam zadowolona. Natomiast jeśli chodzi o kosmetyczkę to był całkowity przypadek. Kosmetyczce,która miała mnie malować zmarł dziadek, w środę przed naszym ślubem... Mama mnie zapisała do salonu, niedaleko nas - wyszło bardzo ładnie Wink

Powrót do góry
andżelina
Ekstra nawiedzony
andżelina jest offline 

Pomocy: 37
Data ślubu: 3.07.2010

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 3:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Joasia, Alka - jeśli możecie, to prosiłabym was o przesłanie namiarów na PW Smile
Czas tak pędzi, że ani się obejrzałam a już 8 miesięcy do ślubu nam zostało.
Za niedługo trzeba się będzie zabrać za załatwienie kosmetyczki i fryzjerki Smile
poglądów, bez podawania przyczyny."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ana
Wkręcony
ana jest offline 

Data ślubu: 25.07.2009

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 5:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Kosmetyczka to moja koleżankam, natomiast fryzjerka sprawdzona do której wcześniej chodziłam
Wkręcony
eta_ jest offline 

Data ślubu: 15.01.2011

PostWysłany: Pon Lis 02, 2009 7:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
mnie będzie czekało poszukiwanie...
bo mam fryzjerkę ale w krk
a w zakopanym nie wiem.... będę poszukiwać Smile
jak coś macie do polecenia a z chęcią tam podjadę Smile

http://forum.wyjdzzamnie.pl/1-vt3790.html?postdays=0&postorder=asc&start=0
Powrót do góry
anulka7
Hobbysta forumowy
anulka7 jest offline 

Pomocy: 64
Data ślubu: 10.10.2009

PostWysłany: Wto Lis 03, 2009 2:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
U mnie zdecydował przypadek; kilka miesięcy przed ślubem wygrałam w lokalnym radiu karnet na solarium do salonu fryzjersko-kosmetycznego. Jako że była bardzo miła obsługa zapytałam o możliwość wykonania u nich ślubnej fryzury i makijażu. Poinformowali mnie o cenach, kosmetykach, pokazali zdjęcia z targów ślubnych i zaproponowali rezerwację. Poprosiłam więc o zapisanie mnie aczkolwiek nie byłam całkiem zdecydowana. W lipcu mieliśmy wesele w rodzinie narzeczonego i miałam zamiar zapisać się do fryzjera do którego chodziłam wcześniej. Niestety traf chciał że nie mieli już wolnego terminu. Na tym weselu bardzo mi się podobała fryzura młodej i wzięłam od niej namiary ale jak poszłam zapytać o ceny i opcję próbnego uczesania to zaczęli sie tłumaczyć że akurat ta fryzjerka poszła teraz na zwolnienie i nie wiadomo kiedy wróci jeśli w ogóle. Tak więc nie kombinowałam więcej i zostałam przy pierwszym wyborze. Kilka dni przed ślubem poszłam do nich na farbowanie i próbną i byłam zadowolona na makijaż co prawda zabrakło już czasu ale tu również nie zawiodłam się Smile

Powrót do góry
Malutka
Mocno uzależniony
Malutka jest offline 

Pomocy: 3
Data ślubu: 5, 6 czerwca 2010

PostWysłany: Czw Lis 12, 2009 7:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
To dobrze, że wszystko się udało. Ja byłam w tamtym roku na weselu i panna młoda poszła do nowego fryzjera i jeszcze wzięła ją w obroty praktykantka i skończyło się spalonymi włosami. Masakra... nikomu nie życzę. Na szybko je ratowała... Ekhm...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Zdrowie i uroda Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 1 z 5

Skocz do:  
Możesz czytać tematy