Wysłany: Pon Lis 15, 2010 11:00 pm Temat postu: Coś, na co warto zwrócić uwagę podczas planowania ślubu...
Szanowni Państwo Zakochani!
Prosimy Was o przekazanie kwiatów, które nie więdną nigdy, podopiecznym hospicjum dla dzieci.
Zaproponujcie swoim gościom tę szlachetną formę pomocy na zaproszeniach. Niech nie przynoszą kwiatów ciętych, a zamiast nich wrzucą banknot do puszki. Nasi wolontariusze pomogą w organizacji.
Zebraną kwotę przeznaczymy na wsparcie nieuleczalnie chorych dzieci oraz ich rodzin. W zależności od potrzeb, kupimy naszym dzieciakom ubranka, zabawki, lekarstwa, sprzęt medyczny, łóżka, materace. Dofinansujemy wakacje, remont domu lub zakup samochodu, którym będziemy mogli z pomocą dojechać do dziecka.
Wasza decyzja pomoże umierającym dzieciom - rozkwitnie ich uśmiechami, doda sił ich rodzicom. Pozostanie ważnych wydarzeniem również w Waszym życiu.
OK...
pomysl fajny itd...
ale zawsze mnie zastanawialo ile z np 100000 zebranych takie dzieci naprawde dostaja a ile idzie na fundacje? pracownikow, biuro, szefa itp?
Przez to ze w Polsce jest tak jak jest nie ufam fundacjom...
Jak dla mnie lepiej dzieciakom cos kupic/ zebrac kase i dac bez ''posrednikow''.
fundacja tak , gdyby mi ktos udowodnil jaka kwota idzie naprawde na dzieciaki...
wiec prosze o jakies dowody ze warto... _________________ Asia
osoba obdarowana bez formalnych pośredników w formie np fundacji musi zapłacić podatek od darowizny _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
teoretycznie tak... a w praktyce jest inaczej...
z jednego wesela prezenty czy kasa to i tak marne grosze wiec nic nie zgloszo do urzedu...
a pytanie zostaje to samo , ile w takim razie % dostaja dzieciaki? _________________ Asia
i naprawdę sądzisz, że ktoś Ci odpowie na to pytanie? _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Pewnie nie bo byloby im wstyd....
dlategotez nigdy nie wspieram fundacji...
oprocz wielkiej orkiestry bo to co oni robia widac w kazdym szpitalu...
i mimo ze iles % biora to fizyczny dowod jest i to ogromny.
tak wiec ja z ludzkiej fundacji nie bede kozystac... _________________ Asia
Zgadzam się z Joannasz.
Te pomysły, idee są bardzo szczytne i chwalebne, ale ja zawsze przy takich okazjach boję się, że to taka ściema i dzieci naprawdę nie dostaną tej kasy. _________________
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach