Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Zdjęcia i video ślubne

Co u was jest w cenie?
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malumosa
Uzależniony
malumosa jest offline 

Pomocy: 6
Data ślubu: 02/10/2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 2:00 pm    Temat postu: Co u was jest w cenie? Odpowiedz z cytatem
Witam,

Zaczynam sie rozglądać za fotografa i widzę rózne rzeczy. Jeden ma bardzo ładne zdjęcie, ale w ofercie jest napisane :

Liczba zdjęć (papier):60
Liczba zdjęć (DVD):400
Czas realizacji:40 dni

Czy 60 to nie jest mało?
A 40 dni dużo?

Taka jest ofert podana na jakis portal, moze jest mozliwosc dogadania się.

Jak jest u was?

Katka
Mocno uzależniony
Katka jest offline 

Pomocy: 7
Data ślubu: 26.06.2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 2:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Malumosa nasz fotograf oferuje nam:
- wszystkie zdjęcia, które zrobi na płycie nieodpłatnie
-do tego album zdjęciowy na bodajże 150 zdjęć. W drewnianej okładce, z wypalonym naszym zdjęciem
-sesja w tym samym dniu
-będzie na weselu do samego końca

Jest to kuzyn naszego kolegi i ponieważ jest z Dębicy to mu pokryjemy koszty przejazdu (jakieś 200 zł) a za całą resztę płacimy 1400 zł. Czas realizacji ok miesiąca.
Ekstra nawiedzony
m_madzia jest offline 

Pomocy: 19
Data ślubu: 05.06.2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 2:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
60 zdjęć na papierze to nie wydaje mi sie wcale tak mało. U nas będzie 100 w albumie, moja siorka żadnego papierowego nie dostała. Inaczej mi się wydaje jest z tymi 400 zdjeciami, wydaje mi sie troszkę mało jak na ok. 12-sto godzinną imprezę ( u nas ma być ok. 1000 zdjęć na DVD).

40 dni to wcale nie wydaje mi sie tak dużo, my na film i zdjecia najprawdopodobniej będziemy czekać 2 miesiące.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
plateq
Początkujący
plateq jest offline 

Data ślubu: 09.10.2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja u mojego fotografa mam:
=> 80 zdjęć + album (ręcznie robiony, można im dać materiał np. z sukni jak się szyje Smile )
=>CD ze wszystkim zdjęciami, min. 300
=>zdjęcia z przygotowań (zaczynamy o której ja powiem, może być od 9:00 rano Smile ), błogosławieństwa, ślubu, wesela, sesja w plenerze w dowolnym terminie
Teatr jest w dużej mierze po prostu terapią grupową z udziałem publiczności.

Powrót do góry
Violeta
Ultra fanatyk
Violeta jest offline 

Pomocy: 17
Data ślubu: 19.06.2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
A ja wolę mniej zdjęć ale konkretne. Dla mnie liczy się jakość, a nie ilość. Mój brat miał 30 w fotoksiążce a 900 na płycie, ale co z tego jak na 3/4 zdjęć z płyty np. mrużą oczy pod słońcem na plenerze, cera się świeci i zęby brata i bratowej nie są równo białe tylko mają różne odcienie (a to pierwsza rzecz na podstawie której oceniam fotografów bo diabeł tkwi w szczegółach), to aż razi w oczy bo żaden szanujący się fotograf nie popełni takich gaf i w ogóle nie widać żeby te zdjęcia były specjalnie obrobione. My mamy 2 fotografki, płacimy 2000 zł i mamy 50 zdjęć w albumie (ale album kupimy inny bo te ich mi się nie podobają i odliczą pieniązki za album) i 300 zdjęć na płycie ale cycuś glancuś, każde po retuszu i są to zdjęcia już gotowe do wywołania a nie dopiero do obróbki. One nie oddają zdjęć w stanie surowym. Czyli w sumie w cenie mamy 350 zdjęć i czas realizacji to prawie 30 dni Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jeanette
Uzależniony
jeanette jest offline 

Pomocy: 7
Data ślubu: 08.08.2009

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 9:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
12 godzin pracy? nie zawsze
zazwyczaj fotograf zwija sie po oczepinach bo juz jest pozno i ludzie mniej korzystnie wygladaja, zwlaszcza ze sa po alkoholu
ja mam jakies 60 zdjec w albumie (format a5) - album typowo slubny
2 dvd, prawie 1000zdjec wysokiej rozdzielczosci
sesja dodatkowa w dowolnym temrinie
czas realizacji - do tygodnia
mysle ze Violeta ma racje, lepiej mniej a lepiej
zwlaszcza ze dodrukowac sobie jakies jeszcze zdjecia to nie problem
Ultra fanatyk
Madzialena jest offline 

Pomocy: 43

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
a ja będę chciała wszystkie zdjęcia, jakie fotograf zrobi.
sama sobie resztę poobrabiam.

Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.

IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Powrót do góry
Violeta
Ultra fanatyk
Violeta jest offline 

Pomocy: 17
Data ślubu: 19.06.2010

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 10:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Madzialena można i tak Smile Ja tam nie chciałabym wszystkich gdzie np. oczy przymykam. One u mnie też robią z 1000 zdjęć i z tego wybierają 350 najlepszych perełek, które poddają obróbce Smile Mnie to jak najbardziej pasuje Smile

Powrót do góry
plateq
Początkujący
plateq jest offline 

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 11:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja właśnie tak mam - min 300 zdjęć na płytce, ale po obróbce, bez mrużenia oczu Wink
U mnie jest małżeństwo fotografów, sprawdzone przez wielu znajomych bliższych i dalszych.
Ich twórczość
http://www.flickr.com/photos/swiatek-oracz/show/

Powrót do góry
m_madzia
Ekstra nawiedzony
m_madzia jest offline 

Pomocy: 19
Data ślubu: 05.06.2010

PostWysłany: Wto Paź 06, 2009 7:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
jeanette napisał:
12 godzin pracy? nie zawsze
zazwyczaj fotograf zwija sie po oczepinach bo juz jest pozno i ludzie mniej korzystnie wygladaja, zwlaszcza ze sa po alkoholu

Ale ja liczyłam jeszcze czas, jaki fotograf spędza z Młodymi podczas przygotowań, typu fryzjer, makijażystka. A to często jest od samego rana Wink

Powrót do góry
Zia
Mocno uzależniony
Zia jest offline 

Pomocy: 5
Data ślubu: 9 lipiec 2011

PostWysłany: Sro Paź 07, 2009 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Myśle, że 60 zdjęć to nie jest tak mało ale 400 w ogóle to już trochę malutko.

U nas jest:
- 150 obrobionych zdjęć
- 3000 na płycie
- 8 w formacie 30x45 cm
- 1 w formacie 100x80
Fotograf jest od przygotowań do godziny 1 w nocy, oprócz tego mamy sesje narzeczeńską i plener 6 godzin w innym dniu.
badzioch
Gość

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Witam serdecznie
Pozwolicie ze wypowiem sie jako fotograf, jak to widze z mojej praktyki, z tej tak zwanej drugiej strony lady:
1. Czas realizacji 30-40 dni. Ja osobiscie staram sie zamknac w 3 tygodniach+czas druku albumu. Wiadomo ze zdjecia mozna wywolac z dnia na dzien a na fotoksiazke trzeba czekac nawet do 3-4 tygodni (takie sa terminy drukarni). Samo przebranie 2000-3000 zdjec trwa spro czasu a postprodukcja oczywiscie jeszcze dluzej. Dlatego uwazam ze termin 30-40 dni jest ok.
2. Ilosc zdjec do albumu. Tu jest kilka czynnikow: wiecej zdjec=wiekszy album=wyzsza cena. kolejny z nich to to ze zdjecia do albumu sa obrabiane szczegolnie starannie a wiec wiecej czasu pracy trzeba poswiecic=wyzsze koszty. Ale najwazniejszy jest odbior. Albumem macie sie chwalic na lewo i prawo. nie da sie zrobic w czasie wesela 3000 perfekcyjnych zdjec. w dodatku nikt poza Wami nie przetrzyma takiej dawki. Album ma oczarowac i zostawic z poczuciem niedosytu-tylko wowczas jest perfekcyjny.
3.Ilosc oddanych zdjec na plytce.Moim zdaniem to 300-400 jest absolutnym maximum. Jesli ktos oferuje Wam 3000 to zmiencie fotografa. Nikt kto szanuje Was i wlasna prace nie odda Wam kiepskich fotek i takich samych kadrow. Wybaczcie ale to szmira a nie serwis. Przy 20 godzinach pracy to niemal 1 zdjecie co 2 minuty.Zrobcie sobie eksperyment. Jedzcie na wakacje na 2 tygodnie, zrobcie 3000 zdjec, potem zaproscie znajomych i pokazcie im wszystkie zdjecia. Zobaczycie ilu to przetrwa i ile zdjec zostanie w Waszej pamieci. Pozdrawiam Marcin Badzioch
Powrót do góry
plateq
Początkujący
plateq jest offline 

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 1:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
I teraz czuję że podpisałam (w dniu wczorajszym) umowę z profesjonalną parą fotografów Smile Podobne argumenty słyszałam zarówno od nich, jak i od innych fotografów. Ja zdecydowałam się zapłacić troszkę więcej, ale najbardziej zależy mi na dobrych zdjęciach, bardziej niż na filmie.

Powrót do góry
klaudiia
Megamaniakalny forumowicz
klaudiia jest offline 

Pomocy: 45
Data ślubu: 3 lipca 2010

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Całkowicie zgadzam się z badzioch'em Smile
Generalnie szanujący się fotograf w żadnym wypadku nie zgodzi sie oddać klientowi nieobrobionych zdjeć, nawet na wyraźne życzenie... Po prostu nie bedzie sobie marki psuł...
Poza tym, jak tumaczył mi to znajomy fotograf - pójście w ilość, oznacza, że zdjęcia nie będą niepowtarzalne...
A każde zdjęcie z wesela powinno być niezwykłe... Smile

No i tak jak juz pisałam, porównując ceny trzeba się upewniać, czy zdjęcia nie są zabazpieczone przed wywołaniem znakami wodnymi lub w niskiej rozdzielcości...
Często pote trzeba za każdą odbitkę płacić 10-20 zł...

A co do pytania co jest w cenie, to u mnie:
- obecnośc od przygotowań o 1.00
- 2 albumy tradycyjne po 60 zdjęć (ale t nasze wyraźne życzenie, bo pener chcemy w osobnym albumie)
- zdjęcia na płytce, będzie ich min 350, ale jak mówił fotograf wszytsko zależy od tego lu jest gości i co się dzieje... Czym więcej gości i atrakcji - tym więcej zdjęć... ale na siłę też nie ma sensu ich robić Smile
- no i z tych zdjęc prezentacja pod muzykę...
to chyba tyle Smile

Powrót do góry
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 

Pomocy: 31

PostWysłany: Pią Paź 09, 2009 1:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
60-70 zdjęc w albumie tradycyjnym (zlota okladka "nasz slub", czarne karty przekladane pergaminem)
4h film DVD (3 komplety po 3DVD kazdy, nadruk na plytach z kardu z filmu, na kazdej DVD inny - plener, slub, wesele)
wszystkie zdjecia na CD lub DVD (ok 1000zdjec, 300 plener, 300 slub, 400 wesele okolo)
Zdjecia w albumie obrobione graficznie Smile nie wiem jak z tymi na plycie - szczerze mowiac nie przyszlo mi do glowy by zapytac.
Na filmie znajduja sie takie elementy jak wprowadzenie (zdjecia pary mlodej, swiadkow, rodzicow), plener, blogoslawienstwo, przyjazd do kosciola/USC, slub, zyczenia, toast + chlebek w domu weselnym, 1 taniec, tance i swawole na parkiecie, goscie przy stolach, nagranie orkiestry grajacej za stolami, oczepiny, ostatni taniec, zakonczenie (najwazniejsze sceny na podkladzie muzycznym).

W miedzyczasie kilka zdjec w okolicy domku weselnego o zachodzie slonca, zdjecia w plenerze w dniu slubu (przed ceremonia) lub innego dnia jesli pogoda w dniu slubu nie dopisze.
Mnie te warunki odpowiadaja. Wiadomo ze nie bedziemy pokazywac znajomym 1000zdjec ze slubu, ale chetnie przejrzymy plyte i wywolamy naswoj koszt czesc zdjec + zrobimy odbitki dla rodzicow, dziadkow, chrzestnych etc.
Zdjecia (album) po ok 2-3 tygodniach, film ok 2 miesiace przynajmniej.

Róż jest jak trzydniówka - tego się nie leczy; trzeba przez to przejść
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Zdjęcia i video ślubne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 1 z 7

Skocz do:  
Możesz czytać tematy