Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

Ciasta
Idź do strony : 1, 2, 3 ... 152, 153, 154  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:04 am    Temat postu: Ciasta Odpowiedz z cytatem
Moze ma ktos jakies ciekawe przepisy na ciasta Smile
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email



Batist
Mocno uzależniony
Batist jest offline 



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 2588
Pomocy: 2


Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ja polecam ciasto [color=red]RAFAELLO [/color]

3 kubki smietany kremowki
2 biale czekolady
3 sniezki
200g kokosu

Smietane podgrzac i w niej rozpuscic czekolady.Schlodzic.Do tego wsypac sniezke i miksowac dodac kokos i miksowac.
Mase polozyc na biszkopt(mozna kupic gotowy lub samemu zrobic).Przed podaniem posypac Kakaem.

Smacznego.


Dobre ciacho i szybko w przygotowaniu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Krolewicz:

CIAST Z MIODEM:
3szkl.maki pszennej
1/2 szkl.cukru
15 dag.margaryny lub masla
2 jajka
3 lyzki miodu
1 lyzeczka sody


BISZKOPT:
5 jajek
3/4 szkl.cukru
3/4 szkl.maki pszennej
poltora lyzki myki ziemniaczanej
2 lyzeczki proszku do pieczenia

KREM:
Litr mleka
1,5 kostki masla
30 dk.cukru
2 cukry waniliowe
2 kopiaste lyzki maki pszennej i ziemniaczanej

POLEWA:
1 mleczna czekolada
3 lyzki mleka


CIASTO Z MIODEM:
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto i podzielic na dwie czesci.Kazda z czesci piec na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15 min.

BISZKOPT:
Zrobic biszkopt z podanych skladnikow.Rownierz go piec na papierze do pieczania.

KREM:
Z tego litra mleka trzeba troche odlac do garnka i rozmieszac z nim cury waniliowe i obie maki.Reszte mleka wlac do wiekszego garnka i wsypac cukier.Jak sie zacznie gotowac walc te rozmieszane maki i trzymac tak dlugo na piecu az zgestnieje.Potem sciagnac z pieca i wrzucic maslo do kremu,mieszajac tak dlugo az sie rozpusci.

1.Ciasto z miode
2.Krem
3.Biszkopt
4.Krem
5.Ciasto z miodem
6.Polewa

CIASTO TRZEBA PRZEKLADAC JESZCZE GORACYM KREMEM.PRZY ROZKLADANIU CIASTA Z MIODEM NA PAPIERZE DO PIECZENIA WARTO REKE OPRUSZAC MAKA WTEDY TO JEST LATWIEJSZE.
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ciasto z wodka


BISZKOPT:
5 jajek
3/4szkl.cukru
3/4szkl.maki pszennej
poltora lyzki maki ziemniaczanej
2lyzeczki proszku do pieczenia

KREM:
1 litr mleka
30 dag.cukru
30 dag.masla
2 cukry waniliowe
2 kopiaste lyzki maki pszennej i ziemniaczacej

WODKA
CHERBATNIKI PEPITKI


BISZKOPT:
Z podanych skladnkiow zrobic biszkopt

KREM:
Z tego litra mleka,ktory jest potrzebny do przyrzadzenia kremu odlac troche do malego garnka i rozmieszac z nim obie maki tak zeby nie bylo zadnych grodek.Reszte mieka wlac do wiekszego granka wspyac cukier,cukier waniliowy i maslo.Jak sie zacznie gotowac wlac te maki rozrobinoe i zostawic na gazie caly czas mieszajac az zacznie gestniec.

Na goracy biszkopt wlac ta goraca mase budyniowa i ukladac na niej cherbatniki maczane w wodce.Zrobic polewe
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Batist
Mocno uzależniony
Batist jest offline 



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 2588
Pomocy: 2


Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
No no smacznie brzmia te twoje przepisy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Ciasto z kokosem

BISZKOPT:
5 jajek
3/4szkl.cukru
3/4 szkl.maki pszennej
poltora lyzki maki ziemniaczanej
2 lyzeczki proszku do pieczenia


KOKOS:
4 bialka
1szkl.cukru
20dk.kokosu
pol cytryny

SMIETANA:
1 litr smietany kremowki
brzoskwinie
6 lyzek cukru
zelatyne na pol litra

BISZKOPT:
Zrobic z podanych skladnikow biszkopt.

KOKOS:
Bialka ubic na sztywno.Gdy juz beda sztywne dodawac powoli cukier dalej ubijajac.Jak juz bezie dobrze ubite to wsypac kokos i wcisnac pol cytryny,delikatnie wymieszac.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C okolo 30 min.

SMIETANA:
Kremowke ubic razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojic w kosteczke i dodac juz do ubitej smietany.Zelatyne rozpuscic w pol szkl.wody i wlac do smietany,dobrze wymieszac.



1.BISZKOPT
2.SMIETANA
3.KOKOS

NA KOKOS PRZY SCIAGANIU Z PAPIERU DO PIECZENIA TRZEBA UWARZAC BO LUVBI SIE LAMAC!!!!!!!!
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tort Lodowy

CIASTO:
3 bialka
lyzka zimnej wody
250 gr.cukru
250gr.mielonych laskowych orzechow


MASA LODOWA:
4 bialka
1/2 litra smietany kremowki
cukier waniliowy
7 zoltek
2 lyzeczki kawy rozpuszczalnej
125 gr.cukru


1.PRZYGOTOWAC CIASTO:
Bialka ubic na sztywno z woda,dodajac cukier nadal ubijac.Dodac orzechy,delikatnie wymieszac.Tortownice wylozyc papierem do pieczenia.Mase podzielic na 3 czesci.Kolejno wkladac do tortownicy.Kazdy krazek piec 12-15 min. w tem.180 stopni.

2.PRZYGOTOWAC MASE LODOWA:
Zoltka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym dodac kawe i lekko wymieszac.Bialka i smietane osobno ubic na sztywno delikatnie wymieszac z masa zoltkowo-kawowa.

3.W tortownicy ulozyc krazek ciasta,mase,2 krazek,mase,przykryc 3 krazkiem i wylozyc reszte masy.Tort wstawic na noc do zamrazalnika.Przed podaniem udekorowac np.kakao,bita smietna i owocami.

Podzielic mase zeby starczylo na 3 warstwy
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Szarlotka wyborna:

2 kg.jablek
50 dag.maki
kostka i troche masla
szklanka cukru
5 jajek
2-3 lyzki gestej smietany
5 dag.rodzynek
1 lyzeczka proszku do pieczenia
cynamon
cukier waniliowy

Maslo utrzec z 3/ szkl.cukru dodajac stopniowo zoltka.Z maki,proszku do pieczenia,cukru waniliowego,smietany i tluszczu zagniesc ciastopo czym wlozyc je do lodowki lub zamrazalnika.Umyte obrane i pozbawione gniazd nasiennych jablka utrzec na tarce o duzych ochkach.Wymieszac z reszta cukru,cynamonem i rodzynkami.2/3 ciasta rozwalkowac i wylozyc nim blache.Na ciescie rozlozac jablka i wstawic blaszke do nagrzanego do kolo 200 stopni piekarnika.z bialek ubic piane pod koniec ubijania dodac cukier.Po 35 minutach ciasto wyjac posmarowac piana i pokryc warstwa ciasta utartego na tarce.Piec jeszcze 15-20 min.
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Sernik:


1,5 kg.bialego sera
12 jajek
1 maslo
2 budynie
2 cukry waniliowe
1,5 szkl.cukru
1 proszek do pieczenia na pol kilograma maki
rodzynki


Maslo utrzec z cukrem na puch.Jak juz bedzie maslo utarte na gladka mase to dodawac zoltka dalej ucierajac.Pod kiniec ucierania dodac ser(mozna to reka wszystki wymieszac).Jak juz z miasla,cukru,zoltek i sera powstanie jednolita masa dodac proszek do pieczenia i rodzynki.na koniec ubic bialka na sztwyno o dodac do masy serowe.Wszystko razem wymieszac.Piec przez pierwsze pol godziny w 200 stopni a nastepne pol godzinki 180 stopni.
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]

Ostatnio zmieniony przez Kasia1302 dnia Pią Cze 08, 2007 8:33 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kasia1302
Uzależniony
Kasia1302 jest offline 



Dołączył: 29 Maj 2007
Posty: 1813

Skąd: chorzow
Data ślubu: 16.08.2008
Wiek: 39

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
To sa takie moje wyprobowane przepisy ktore czesto robie i zawsze mi te ciasta wychodza. Very Happy
_________________
[img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]


[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
gosiula
Zaawansowany
gosiula jest offline 



Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 1148

Skąd: OKOLICE WARSZAWY
Data ślubu: 14.06.2008
Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 11:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
No Kasiu to prawdziwa mistrzyni z Ciebie Very Happy
_________________
[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-16027.png[/img][/url]

[URL=http://www.formacje.pl][img]http://www.formacje.pl/album_mod/banery/moje/userbar.gif[/img][/URL]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Batist
Mocno uzależniony
Batist jest offline 



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 2588
Pomocy: 2


Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 11:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[color=red]Ciasto z truskawek[/color]

1 kg truskawek +5 lyzek cukru ======ZAGOTOWAC.

Ubrac 3/4 szkl polewy.

Do malej ilosci zimnej wody +6 lyzeczek maki ziemniaczanej ====WYMIESZAC

To dodac do truskawek przegotowic i ostudzic.

Potem dodac 1 kostke margaryny.

I wylozyc na biszkopt
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Batist
Mocno uzależniony
Batist jest offline 



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 2588
Pomocy: 2


Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 11:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[color=green]Rozowe[/color]

Po 1 szklance maki i kisielu wisniowego wproszku
6 jajek
1/2 lyzeczka proszku
Banany
szklanka cukru i oleju lub kostka masla.

Utrzec jajka z cukrem +maka +kisiel w proszku+proszek do pieczenia
wlac olej lub stopiana margaryne zmiksowac.
Upiec ciasto w tortownicy.
Gotowy placek ozdobic bananami
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gosiula
Zaawansowany
gosiula jest offline 



Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 1148

Skąd: OKOLICE WARSZAWY
Data ślubu: 14.06.2008
Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 11:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
No dziewczyny prawdziwe kucharki z Was Very Happy
_________________
[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-16027.png[/img][/url]

[URL=http://www.formacje.pl][img]http://www.formacje.pl/album_mod/banery/moje/userbar.gif[/img][/URL]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Batist
Mocno uzależniony
Batist jest offline 



Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 2588
Pomocy: 2


Wiek: 41

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 11:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Bananowe

Biszkopt z 6 jaj

1 i 1/2 bananow zmiksowac z kostla masla+2 zoltka +1/2 szklanki cukru pudru-----ubic

1/2 kg bananow ulozyc na kremie i zalac galaretka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : 1, 2, 3 ... 152, 153, 154  Następny
Strona 1 z 154

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner