Smietane podgrzac i w niej rozpuscic czekolady.Schlodzic.Do tego wsypac sniezke i miksowac dodac kokos i miksowac.
Mase polozyc na biszkopt(mozna kupic gotowy lub samemu zrobic).Przed podaniem posypac Kakaem.
CIASTO Z MIODEM:
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto i podzielic na dwie czesci.Kazda z czesci piec na blaszce wylozonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 170C przez 15 min.
BISZKOPT:
Zrobic biszkopt z podanych skladnikow.Rownierz go piec na papierze do pieczania.
KREM:
Z tego litra mleka trzeba troche odlac do garnka i rozmieszac z nim cury waniliowe i obie maki.Reszte mleka wlac do wiekszego garnka i wsypac cukier.Jak sie zacznie gotowac walc te rozmieszane maki i trzymac tak dlugo na piecu az zgestnieje.Potem sciagnac z pieca i wrzucic maslo do kremu,mieszajac tak dlugo az sie rozpusci.
1.Ciasto z miode
2.Krem
3.Biszkopt
4.Krem
5.Ciasto z miodem
6.Polewa
CIASTO TRZEBA PRZEKLADAC JESZCZE GORACYM KREMEM.PRZY ROZKLADANIU CIASTA Z MIODEM NA PAPIERZE DO PIECZENIA WARTO REKE OPRUSZAC MAKA WTEDY TO JEST LATWIEJSZE. _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
KREM:
Z tego litra mleka,ktory jest potrzebny do przyrzadzenia kremu odlac troche do malego garnka i rozmieszac z nim obie maki tak zeby nie bylo zadnych grodek.Reszte mieka wlac do wiekszego granka wspyac cukier,cukier waniliowy i maslo.Jak sie zacznie gotowac wlac te maki rozrobinoe i zostawic na gazie caly czas mieszajac az zacznie gestniec.
Na goracy biszkopt wlac ta goraca mase budyniowa i ukladac na niej cherbatniki maczane w wodce.Zrobic polewe _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
KOKOS:
4 bialka
1szkl.cukru
20dk.kokosu
pol cytryny
SMIETANA:
1 litr smietany kremowki
brzoskwinie
6 lyzek cukru
zelatyne na pol litra
BISZKOPT:
Zrobic z podanych skladnikow biszkopt.
KOKOS:
Bialka ubic na sztywno.Gdy juz beda sztywne dodawac powoli cukier dalej ubijajac.Jak juz bezie dobrze ubite to wsypac kokos i wcisnac pol cytryny,delikatnie wymieszac.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C okolo 30 min.
SMIETANA:
Kremowke ubic razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojic w kosteczke i dodac juz do ubitej smietany.Zelatyne rozpuscic w pol szkl.wody i wlac do smietany,dobrze wymieszac.
1.BISZKOPT
2.SMIETANA
3.KOKOS
NA KOKOS PRZY SCIAGANIU Z PAPIERU DO PIECZENIA TRZEBA UWARZAC BO LUVBI SIE LAMAC!!!!!!!! _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
1.PRZYGOTOWAC CIASTO:
Bialka ubic na sztywno z woda,dodajac cukier nadal ubijac.Dodac orzechy,delikatnie wymieszac.Tortownice wylozyc papierem do pieczenia.Mase podzielic na 3 czesci.Kolejno wkladac do tortownicy.Kazdy krazek piec 12-15 min. w tem.180 stopni.
2.PRZYGOTOWAC MASE LODOWA:
Zoltka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym dodac kawe i lekko wymieszac.Bialka i smietane osobno ubic na sztywno delikatnie wymieszac z masa zoltkowo-kawowa.
3.W tortownicy ulozyc krazek ciasta,mase,2 krazek,mase,przykryc 3 krazkiem i wylozyc reszte masy.Tort wstawic na noc do zamrazalnika.Przed podaniem udekorowac np.kakao,bita smietna i owocami.
Podzielic mase zeby starczylo na 3 warstwy _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
Maslo utrzec z 3/ szkl.cukru dodajac stopniowo zoltka.Z maki,proszku do pieczenia,cukru waniliowego,smietany i tluszczu zagniesc ciastopo czym wlozyc je do lodowki lub zamrazalnika.Umyte obrane i pozbawione gniazd nasiennych jablka utrzec na tarce o duzych ochkach.Wymieszac z reszta cukru,cynamonem i rodzynkami.2/3 ciasta rozwalkowac i wylozyc nim blache.Na ciescie rozlozac jablka i wstawic blaszke do nagrzanego do kolo 200 stopni piekarnika.z bialek ubic piane pod koniec ubijania dodac cukier.Po 35 minutach ciasto wyjac posmarowac piana i pokryc warstwa ciasta utartego na tarce.Piec jeszcze 15-20 min. _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
1,5 kg.bialego sera
12 jajek
1 maslo
2 budynie
2 cukry waniliowe
1,5 szkl.cukru
1 proszek do pieczenia na pol kilograma maki
rodzynki
Maslo utrzec z cukrem na puch.Jak juz bedzie maslo utarte na gladka mase to dodawac zoltka dalej ucierajac.Pod kiniec ucierania dodac ser(mozna to reka wszystki wymieszac).Jak juz z miasla,cukru,zoltek i sera powstanie jednolita masa dodac proszek do pieczenia i rodzynki.na koniec ubic bialka na sztwyno o dodac do masy serowe.Wszystko razem wymieszac.Piec przez pierwsze pol godziny w 200 stopni a nastepne pol godzinki 180 stopni. _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
[img]http://suwaczek.com/200408221138.png[/img]
Ostatnio zmieniony przez Kasia1302 dnia Pią Cze 08, 2007 8:33 am, w całości zmieniany 1 raz
To sa takie moje wyprobowane przepisy ktore czesto robie i zawsze mi te ciasta wychodza. _________________ [img]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816040214.png[/img]
Skąd: OKOLICE WARSZAWY Data ślubu: 14.06.2008 Wiek: 41
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 11:19 am Temat postu:
No Kasiu to prawdziwa mistrzyni z Ciebie _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-16027.png[/img][/url]
Po 1 szklance maki i kisielu wisniowego wproszku
6 jajek
1/2 lyzeczka proszku
Banany
szklanka cukru i oleju lub kostka masla.
Utrzec jajka z cukrem +maka +kisiel w proszku+proszek do pieczenia
wlac olej lub stopiana margaryne zmiksowac.
Upiec ciasto w tortownicy.
Gotowy placek ozdobic bananami
Skąd: OKOLICE WARSZAWY Data ślubu: 14.06.2008 Wiek: 41
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 11:24 am Temat postu:
No dziewczyny prawdziwe kucharki z Was _________________ [url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-16027.png[/img][/url]
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : 1, 2, 3 ... 152, 153, 154Następny
Strona 1 z 154
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach