Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

Dania mięsne na obiad
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Sob Wrz 07, 2013 4:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
ja robię tak:
polędwiczki kroję w plastry grubości około 1,5 cm i rozbijam nieco palcami. Ważne by ich nie solić przed smażeniem bo będą twarde. Smaży się krótko, bez dodatku oleju, na dobrze rozgrzanej patelni.

Sos:
grzyby podsmażam (kurki, borowiki, co tam chcesz), dodaje podsmażoną cebulkę. Jak wszystko miękkie zalewam śmietaną 30% słodką i doprawiam solą i pieprzem. I na małym ogniu odparowuję śmietankę. W pracy jak robię to na dużą ilość więc śmietankę oddzielnie odparowuję w dużym garnku a potem dodaję podsmażone borowiki i cebulkę. Sos można mrozić- sprawdzone.
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość



gwiazdeczka3542
Ekstra nawiedzony
gwiazdeczka3542 jest offline 



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 10981
Pomocy: 7


Wiek: 37

PostWysłany: Sob Wrz 07, 2013 7:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
u nas na restauracji daje sie laciata 18% Cool
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 8:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
można 18% wtedy będzie mniej tłuste, ale dłużej będzie odparowywać
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gwiazdeczka3542
Ekstra nawiedzony
gwiazdeczka3542 jest offline 



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 10981
Pomocy: 7


Wiek: 37

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 8:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
tylko laciata bo ona najszybciej odparowuje Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 8:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
myślę, że firma nie ma tu znaczenia a ilość wody ;p
nie pamiętam nazwy jakiej używamy w pracy,ale jest z linii horeca
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gwiazdeczka3542
Ekstra nawiedzony
gwiazdeczka3542 jest offline 



Dołączył: 30 Lip 2007
Posty: 10981
Pomocy: 7


Wiek: 37

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 5:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Na horece 18% byly kucharz k**** sypal:-D od tej pory tylko laciata
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KaSienko
Hobbysta forumowy
KaSienko jest offline 



Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 19654
Pomocy: 14
Skąd: gdańsk
Data ślubu: 25 kwiecień 2009
Wiek: 37

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2013 7:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
hahahah
ja nie narzekam Mr. Yellow
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stefcia
Hobbysta forumowy
Stefcia jest offline 



Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 20419
Pomocy: 10
Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
Data ślubu: 11.06.2011
Wiek: 38

PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 1:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
znacie dobry sprawdzony przepis na kaczkę?
NIE czernina Smile
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/l22nio4ptx5e5whg.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
duraverita
Ekspert
duraverita jest offline 



Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 5832
Pomocy: 11
Skąd: Toruń
Data ślubu: 01.10.2011
Wiek: 33

PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 1:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Asia, ja smaruję kaczkę przyprawami - wg gustu, sól, pieprz, majeranek, zostawiam na jeden dzień w lodowce, do środka pakuję jabłka, żurawinę, śliwki, też zależy co mam i na 3 godz do piekarnika, podlewam trochę wodą i potem co jakiś czas obracam kaczkę i polewam tym sosem który się wytwarza.
_________________
[url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-60286.png[/img][/url]

[url=http://daisypath.com][img]http://davf.daisypath.com/8O95p1.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Stefcia
Hobbysta forumowy
Stefcia jest offline 



Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 20419
Pomocy: 10
Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
Data ślubu: 11.06.2011
Wiek: 38

PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 2:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
dziękuję
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/l22nio4ptx5e5whg.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
anetuniunia
Hobbysta forumowy
anetuniunia jest offline 



Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 30582
Pomocy: 13




PostWysłany: Wto Lis 05, 2013 12:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
jaki sosik pasuje do zeberek pieczonych?
_________________
[url=http://fajnamama.pl][img]http://fajnamama.pl/suwaczki/sbqelmt.png[/img][/url]

[img]https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxdqk38eib0wvq.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Liziii
Hobbysta forumowy
Liziii jest offline 



Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 35889
Pomocy: 50
Skąd: Radom
Data ślubu: 29.05.2010
Wiek: 37

PostWysłany: Wto Lis 05, 2013 4:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
BBQ, jasny/ciemny pieczeniowy
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kachuschka
Wkręcony
kachuschka jest offline 



Dołączył: 08 Sie 2013
Posty: 490





PostWysłany: Nie Lis 10, 2013 2:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Nie polecam udźca wołowego na steki - wzięliśmy z narzeczonym, bo ładnie wyglądał, a antrykot był strasznie tłusty, no i się zawiedliślmy - mięso żylaste i smakuje jak wątróbka...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Stefcia
Hobbysta forumowy
Stefcia jest offline 



Dołączył: 28 Kwi 2010
Posty: 20419
Pomocy: 10
Skąd: Aleksandrów Kujawski/Toruń
Data ślubu: 11.06.2011
Wiek: 38

PostWysłany: Czw Lis 21, 2013 7:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tak chodziła za mną ta kaczka, ale jeszcze nie zrobiłam. Zdecydowałam się zrobić ją jutro, bo mam 2 i zagracają strasznie dużo miejsca w zamrażarce. Tylko prawie wszystkie przepisy to albo jabłka, ewentualnie żurawina, a choć to klasyczne połączenie, to mój małż nie przetrawi połączenia z owocami. Znalazłam więc przepis, gdzie jest jako farsz wędzony boczek i ziemniaki. Zamierzam spróbować coś takiego, dorzucę może wina do marynaty. Mam mały problem, w czym piec, bo piszą, żeby w rondlu takim do pieczenia, a ja nie mam, inaczej będzie sucha. Spróbuję zrobić w rękawie.
Nie robiłam jeszcze nigdy kaczki, mam nadzieję, ze dobrze wyjdzie Smile
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/l22nio4ptx5e5whg.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
polin
Uzależniony
polin jest offline 



Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 1788
Pomocy: 3
Skąd: kujawsko-pomorskie
Data ślubu: 01.09.2012
Wiek: 35

PostWysłany: Czw Lis 21, 2013 8:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
o też nie robiłam nigdy. Daj znać jak wyjdzie.
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgvfuoxcc3.png[/img]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2xzdv2mxawbgq.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner