Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Nie Mar 24, 2013 7:17 pm Temat postu:
zdecydowanie bez szalenstw ale jest naprawde dobra
ja scieram około 4 dużych jabłek, tak zeby było na rowni z formą do tarty, one sie w trakcie pieczenia ładnie "usiadują" jesli mozna tak powiedziec, i jest taka w sam raz _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
Lososiowa:
losos, pieczarki, cebulka (i albo na spod philadelfia, albo zalac smietana z jajkami) - (tu podpiekam wczesniej ciasto francuskie)
z boczkiem
philadelfia na spod + boczek + pieczarki + papryka czerwona + cebulka, na to ziola i ciut startego sera (tu tez podpiekam wczesniej ciasto francuskie)
szpinakowa:
szpinak+philadelfia badz smietana + duzo czosnku + galka muszkatulowa - to zrobic najpierw na patelni jak juz bedzie gotowe dac na podpieczone wczesniej ciasto francuskie, zapiec w piekarniku, pycha
z serem zoltym i pomidorami
ser zolty duzo + pomidory swierze plus ziola prowanzalskie, wszystko na ciasto do piekarnika i pycha tez [/quote]
Milenciu ten serek Philadelphia to ten co się na kanapki smaruje?
jutro zrobie tarte z jablkami, wedlug przepisu Lizziii na spod. jak rozumiem podpiec najpierw 10 min, potem juz z jablkami piec _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
Lososiowa:
losos, pieczarki, cebulka (i albo na spod philadelfia, albo zalac smietana z jajkami) - (tu podpiekam wczesniej ciasto francuskie)
z boczkiem
philadelfia na spod + boczek + pieczarki + papryka czerwona + cebulka, na to ziola i ciut startego sera (tu tez podpiekam wczesniej ciasto francuskie)
szpinakowa:
szpinak+philadelfia badz smietana + duzo czosnku + galka muszkatulowa - to zrobic najpierw na patelni jak juz bedzie gotowe dac na podpieczone wczesniej ciasto francuskie, zapiec w piekarniku, pycha
z serem zoltym i pomidorami
ser zolty duzo + pomidory swierze plus ziola prowanzalskie, wszystko na ciasto do piekarnika i pycha tez [/quote]
Milenciu ten serek Philadelphia to ten co się na kanapki smaruje?[/quote]
tak ten _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jacq9vaob.png[/img]
pochwale sie - po urodzeniu Rafalka upieklam tarte z jablkami i ciasto czekoladowe ale nie jest latwo _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Pią Maj 24, 2013 10:36 pm Temat postu:
a ja zamierzam zrobic tarte z truskawkami, z tym ze pieczony będzie jedynie spód, jak ostygnie wyleje na niego krem waniliowy lub budyniowy i wyłoze plasterkami truskawek ułozonymi w rozetke. Całosc chce posmarowac podgrzanym dzemem morelowym i mam nadzieje ze wyjdzie mi jak w masterchefie, gdzie to ostatnio podpatrzyłam _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
ja przymierzam się do marcepanowych taratletek zrobionych z migdałów i miodu ( anie jak kupny z cukru i migdałów) z truskawkami i czekoladą _________________ [url=http://www.maluchy.pl][img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-53141.png[/img][/url]
ja myślałam o tarcie z truskawkami, tylko problem polega na tym, ze prawie wszystkie przepisy są z kremami, a ja za bardzo nie mogę niestety. chyba że zrobię jak będzie sezon po prostu z truskawkami i galaretką, albo krem na Kasi z jakimiś dodatkami _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach