dobry pomysł, następnym razem spróbuję, Twój wpis za późno przeczytałam.
Zdecydowałam się na grzanki z masłem czosnkowo- ziołowym i serem oraz takie muszelki
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/muszle_ze_szpinakiem/przepis.html
oprócz tego mam słodkości i jakieś tam drobiazgi, chyba wystarczy _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
[quote="muszka"]Emma smakowicie brzmią te babeczki dasz przepis?[/quote]
nie mam przepisu podpatrzyłam kiedyś u koleżanki i ona tez mówi, ze od kogoś zgapiła ja najbardziej lubię takie, ze szynkę kroje w kostkę, jajko też, dodaję nieco pory pokrojonej i mieszam z majonezem i ładuje do tych babeczek
Można dowolnie kombinować - czasem dodaję to tego wyżej ser żółty, albo jeszcze jakieś warzywko proporcje zależą od tego ile babeczek się ma _________________ [url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/jNcBp2.png[/img][/url]
ja też kupuję ostatnio w Biedronce były i do słonych i słodkich nadzień, ale takie jakies małe... _________________ [url=http://lilypie.com][img]http://lb4f.lilypie.com/jNcBp2.png[/img][/url]
a co to są te babeczki? _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgektdaeg1b.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdgei8zu7oww.png[/img]
hmmm fajne, muszę coś z nimi wykombinować jak będzie miał ktoś do nas przyjść _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgektdaeg1b.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bhdgei8zu7oww.png[/img]
Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 5:14 pm Temat postu:
ja daje farsz pieczarkowy - smaze pieczarki, mozna z mała cebulką, potem drobno siekam, dodaje kilka jajek na twardo, szczypiorek, sol i pieprz, łącze majonezem ze smietaną, faszeruje babeczki.
mozna tez obys sie bez babeczek i faszerowac tym bialka jajek ugotowanych na twardo, ale z babeczką ;lepsze _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
[quote="Liziii"]
mozna tez obys sie bez babeczek i faszerowac tym bialka jajek ugotowanych na twardo, ale z babeczką ;lepsze [/quote]
można też faszerować kapelusze pieczarek (tylko trzeba wybrać większe) i można zapiekać _________________ [img]http://s1.suwaczek.com/200806273337.png[/img]
[img]http://s3.suwaczek.com/20100501050119.png[/img]
Dołączył: 05 Gru 2010 Posty: 8431 Pomocy: 6 Skąd: Kraków Data ślubu: 20.08.2011 Wiek: 34
Wysłany: Wto Sty 03, 2012 5:40 pm Temat postu:
Emma myślałam że sama pieczesz te babeczki
wypróbuję jak jacyś goście będą mieli przyjść _________________ [url=http://lilypie.com][img]http://lbyf.lilypie.com/O2stp2.png[/img][/url]]
[url=http://daisypath.com][img]http://davf.daisypath.com/OLthp2.png[/img][/url]
Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2777 Pomocy: 5 Skąd: Bory Tucholskie Data ślubu: 25.12.2010 Wiek: 35
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 3:24 pm Temat postu:
ja przedwczoraj kupilam w biedronie te babeczk 24szt. za 3,99 (chyba)
teraz tyllko muszę wyszukać jakiś dobre nadzienia _________________ [img]http://s9.suwaczek.com/20101225580119.png[/img]
Dołączył: 12 Wrz 2009 Posty: 35889 Pomocy: 50 Skąd: Radom Data ślubu: 29.05.2010 Wiek: 37
Wysłany: Pią Sty 06, 2012 3:42 pm Temat postu:
mam przepis na przepyszna rolade z lososia - jadlam w swieta, wyborna! na chrzciny taką chcemy, a w domu sobie keidys zrobie bo jest genialna!
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM
Składniki: opakowanie mrożonego szpinaku
łyżeczka masła
4 jajka
2 puszyste twarożki śmietankowe lub chrzanowe ( ja używam Almette od zawsze)
20 dag łososia w plastrach
sól
pieprz
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1. Szpinak podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Odparowujemy i studzimy.
2. Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Masę szpinakową miksujemy z żółtkami i dodajemy pianę. Delikatnie mieszamy.
3. Blachę o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy 15 minut w temp 190 stopni. Studzimy
4. Ciasto szpinakowe smarujemy twarożkiem, następnie na całej powierzchni układamy plastry łososia. Formujemy roladę i ciasno zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby rolada zastygła. Kroimy na plastry. _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/wnidej282zkrxyam.png[/img]
Dołączył: 25 Lut 2009 Posty: 5383 Pomocy: 6 Skąd: Włocławek Data ślubu: Za 5 lat Wiek: 40
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 1:38 pm Temat postu:
Chyba zrobię.. ostatnio tylko szpinakiem bym się zajadała. A łosoś do tego ...mhm _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/16ud3e3kg5gpc8w6.png[/img]
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach