Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy

Dania "mało tłuste"
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aghni
Hobbysta forumowy
aghni jest offline 



Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 21825
Pomocy: 20
Skąd: Radzymin/Warszawa
Data ślubu: 30.05.2009
Wiek: 42

PostWysłany: Wto Mar 15, 2011 11:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
właśnie dotarł do mnie zakupiony parowar Very Happy no to zaczynamy się zdrowo odżywiać, do kompletu jeszcze sokowirówka co by zdrowe soczki pić Wink
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgebh0fe1v.png[/img]

[url=http://www.rodzice.pl][img]http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21583.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG



marta85
Zaangażowany
marta85 jest offline 



Dołączył: 13 Mar 2011
Posty: 341


Data ślubu: 18.06.2011
Wiek: 38

PostWysłany: Sob Maj 07, 2011 9:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
hmmm... a tak się zastanawiam. a może kotła indyjska z kaszą i sałatką?
a może jakaś zapiekanka makaronowo-warzywna? albo tort warzywny. coś takiego jak lasagne, tylko, że z warzywkami?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Eliza
Mocno uzależniony
Eliza jest offline 



Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 3819


Data ślubu: 25.09.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Sro Mar 14, 2012 4:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
To ja odświeżam temat. Czas kupić dobry parowar i zdrowo się odżywiać. Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe przepisy to proszę Very Happy
_________________
[url=http://daisypath.com][img]http://davf.daisypath.com/BKuxp2.png[/img][/url]
[url=http://fajnamama.pl][img]http://fajnamama.pl/suwaczki/vumd82n.png[/img][/url]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
mycha
Ekspert
mycha jest offline 



Dołączył: 29 Sty 2008
Posty: 6959
Pomocy: 12


Wiek: 44

PostWysłany: Pią Mar 30, 2012 11:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
nie chce mi się czytać całego tematu, więc przepraszam jak się powtórzę.

Przeczytałam parę pierwszych postów, ale one są z przed 2 lat i tam pisałyście, że jak wysoki cholesterol to można mięso wieprzowe i wołowinę, otóż nie można. To znaczy wołowinę, ale najlepszą, nie tłustą, trochę można. Jak zjemy raz na miesiąc chudą szynkę czy schab też się nic nie stanie.
===============================================

Aby nie było tłusto należy :
-z kurczaka ściągać skórę, całą razem z tłuszczem.
-mięso nie smażyć a piec w folii albo w rękawie w piekarniku, oczywiście mało solić.
-starać się jeść jak najmniej ciężkich sosów .
-zrezygnować z panierek na kotletach.
-zupa nie na kościach
-używać oliwy z oliwek albo olej rzepakowy.

Powiem Wam, że da się tak żyć, jak ja ściągam skórę z kurczaka to mnie już to obrzydza, że tak tłusto jedliśmy. Zrezygnowaliśmy z karkówki, boczku, łopatki. na grillu tego już u nas nie będzie.
Ser żółty kupujemy z małą ilością tłuszczu. Masła nie jemy, tylko margarynę, chociaż tam trochę masła jest, bo to delma extra.
Kupiłam raz benecol i zrezygnowaliśmy, starcza go na pół tygodnia a kosztuje 8zł, po prostu cieniej smarujemy.
Majonez tylko winiary omega-3, pan w sklepie powiedział, że lepszy, że majonez light to bujda.

[b]Eliza[/b] z przepisami raczej nie pomogę, bo ja w parowarze to jedynie robię pierś z kurczaka z ziemniakami i marchewką. Robię też rybę, trochę ją doprawam i kładę do pojemnika i tak się robi. Kurczaka prawie w ogóle nie solę, jedynie kładę zawsze na niego gałązkę natki pietruszki.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
andżelina
Ultra fanatyk
andżelina jest offline 



Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 15415
Pomocy: 55
Skąd: śląskie
Data ślubu: 3.07.2010
Wiek: 35

PostWysłany: Pon Kwi 02, 2012 12:13 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mycha, bo czasem producenci pisząc light maja na myśli lekki, delikatny smak, niekoniecznie mało tłuszczu czy kalorii, konsumentów wprowadzają tym w błąd.

a jutro na kolację unas będą marchewka junior i brokuł na parze.

A ostatnio odkryłam jak zrobić smaczną pierś z kurczaka na parze, nie musi być mdła i nijaka.
Trzeba ją po prostu wcześniej zamarynować w sporej ilości ziół i przypraw, np. papryka, curry.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Potrawy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner