Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 21825 Pomocy: 20 Skąd: Radzymin/Warszawa Data ślubu: 30.05.2009 Wiek: 42
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 11:08 am Temat postu:
właśnie dotarł do mnie zakupiony parowar no to zaczynamy się zdrowo odżywiać, do kompletu jeszcze sokowirówka co by zdrowe soczki pić _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqgebh0fe1v.png[/img]
hmmm... a tak się zastanawiam. a może kotła indyjska z kaszą i sałatką?
a może jakaś zapiekanka makaronowo-warzywna? albo tort warzywny. coś takiego jak lasagne, tylko, że z warzywkami?
To ja odświeżam temat. Czas kupić dobry parowar i zdrowo się odżywiać. Jeśli macie jeszcze jakieś ciekawe przepisy to proszę _________________ [url=http://daisypath.com][img]http://davf.daisypath.com/BKuxp2.png[/img][/url]
[url=http://fajnamama.pl][img]http://fajnamama.pl/suwaczki/vumd82n.png[/img][/url]
nie chce mi się czytać całego tematu, więc przepraszam jak się powtórzę.
Przeczytałam parę pierwszych postów, ale one są z przed 2 lat i tam pisałyście, że jak wysoki cholesterol to można mięso wieprzowe i wołowinę, otóż nie można. To znaczy wołowinę, ale najlepszą, nie tłustą, trochę można. Jak zjemy raz na miesiąc chudą szynkę czy schab też się nic nie stanie.
===============================================
Aby nie było tłusto należy :
-z kurczaka ściągać skórę, całą razem z tłuszczem.
-mięso nie smażyć a piec w folii albo w rękawie w piekarniku, oczywiście mało solić.
-starać się jeść jak najmniej ciężkich sosów .
-zrezygnować z panierek na kotletach.
-zupa nie na kościach
-używać oliwy z oliwek albo olej rzepakowy.
Powiem Wam, że da się tak żyć, jak ja ściągam skórę z kurczaka to mnie już to obrzydza, że tak tłusto jedliśmy. Zrezygnowaliśmy z karkówki, boczku, łopatki. na grillu tego już u nas nie będzie.
Ser żółty kupujemy z małą ilością tłuszczu. Masła nie jemy, tylko margarynę, chociaż tam trochę masła jest, bo to delma extra.
Kupiłam raz benecol i zrezygnowaliśmy, starcza go na pół tygodnia a kosztuje 8zł, po prostu cieniej smarujemy.
Majonez tylko winiary omega-3, pan w sklepie powiedział, że lepszy, że majonez light to bujda.
[b]Eliza[/b] z przepisami raczej nie pomogę, bo ja w parowarze to jedynie robię pierś z kurczaka z ziemniakami i marchewką. Robię też rybę, trochę ją doprawam i kładę do pojemnika i tak się robi. Kurczaka prawie w ogóle nie solę, jedynie kładę zawsze na niego gałązkę natki pietruszki.
Mycha, bo czasem producenci pisząc light maja na myśli lekki, delikatny smak, niekoniecznie mało tłuszczu czy kalorii, konsumentów wprowadzają tym w błąd.
a jutro na kolację unas będą marchewka junior i brokuł na parze.
A ostatnio odkryłam jak zrobić smaczną pierś z kurczaka na parze, nie musi być mdła i nijaka.
Trzeba ją po prostu wcześniej zamarynować w sporej ilości ziół i przypraw, np. papryka, curry.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach