Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 9:54 am Temat postu:
no u nas też ja najbardziej lubie jak ja cos zrobie z uzyciem pewnych sekrecików i potem tesciowa robi dokładnie to samo, na zasadzie, że ona tez umie i nie wychodzi, bo nie zna własnie sekreciku np taka fajna szarlotkę robie, z wielkimi kawałami jabłek, a sklejam ja budyniem waniliowym , ona nie wie o tym budyniu i juz z dobry rok kombinuje, ale nie zapyta choć ostatnio do mnie zadzwoniła z pytaniem o salatkę brokułową swoja drogą nie wiem jaka tam była trudność ( brokuł + pomidor + jajo + sos czosnkowy), ale niech tam _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 9:55 am Temat postu:
[quote="Dalile"]Ja trafiłam do serca męża kotletami z indyka zapiekanymi z brzoskwiniami i ketchupem - danie proste i przepyszne Jedyny minus to długie przygotowanie.[/quote]
przepis mi tu dawaj _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 8074 Pomocy: 22 Skąd: z Warmii Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 37
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 5:08 pm Temat postu:
Potrzeba puszki połówek brzoskwiń, pierś z indyka i szklanka ketchupu.
Pierś z indyka kroicie na kotlety, solicie pieprzycie obtaczacie w jajku i mące i smażycie jak schabowe.
Potem układacie warstwowo w naczyniu żaroodpornym przekładając z brzoskwiniami (ja dzielę połówki na plasterki - jest ich więcej).
Gdy ułożycie syrop z brzoskwiń mieszacie z ketchupem w proporcji 1:1 - wychodzi po około szklanki każdego.
Przykrywacie i zapiekacie aż sos będzie wrzał. Gotowe, można jeść
Pyszne, słodko-kwaśne i dobre nawet po odgrzewaniu Sosik najlepszy _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmkv8k0p45.png[/img]
[img]http://www.planowaniewesela.pl/media/suwaczki/2010-08-21-008-005.jpg[/img]
mój były bardzo lubił mielone _________________ [quote="aszaja"]Jeżeli coś między nami nie wyszło, to znaczy, że to nie była prawdziwa miłość. Nie staram się szukać miłości, ona sama przyjdzie.[/quote]
[url=http://daisypath.com][img]http://dhbf.daisypath.com/YsBgp2.png[/img][/url]
Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 8763 Pomocy: 47 Skąd: Śląsk Data ślubu: 3 lipca 2010 Wiek: 35
Wysłany: Pon Maj 09, 2011 7:54 am Temat postu:
U mnie też najlepsze są dania, których teściowa nie potrafi
Odkąd kiedyś zrobiłam u teściów spaghetti teściowa czasem na obiad robi marną imitację No ale czego się spodziewać jak ja doprawiam świeżymi lub w ostateczności suszonymi ziołami a ona jakimś Fixem _________________ [url=http://daisypath.com][img]http://davm.daisypath.com/p72zp1.png[/img] [img]http://lpmm.lilypie.com/uXGfp1.png[/img][/url] [url=http://lilypie.com][img]http://lpmm.lilypie.com/ePxGp1.png[/img][/url]
Dołączył: 13 Sty 2009 Posty: 8074 Pomocy: 22 Skąd: z Warmii Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 37
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:25 pm Temat postu:
Niech która spróbuje przyrządzić Czekam na opinie _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmkv8k0p45.png[/img]
[img]http://www.planowaniewesela.pl/media/suwaczki/2010-08-21-008-005.jpg[/img]
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 6:28 pm Temat postu:
w niedzielę zrobię _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
ja niestety nie mam piekarnika i sie zbieram zeby kupic... a juz bym wykonala Twoje danie Dalile _________________ [img]http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2009_08_29_100_1.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz2qbkp0jxf.png[/img]
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 8:59 am Temat postu:
ja mam pretekst, żeby wreszcie piekarnik wypalić i umyć _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 34039 Pomocy: 109 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 39
Wysłany: Sob Maj 21, 2011 4:28 pm Temat postu:
no własnie włoclawek kupiłam tylko filet kupiłam kurzy , może byc? _________________ [img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]
ketchup włocławek zdecydowanie rządzi nie lubię tego miasta, ale ketchup robią świetny. Zrobiłabym takie danie, ale moj M nie znosi pomidorów i ketchupu też nie lubi. _________________ [img]http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvanli36t2a954.png[/img]
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3, 4Następny
Strona 3 z 4
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach