Ja słyszałam o kilku "sposobach"
1) błogosławieństwo przy proszeniu o rękę (czyli wieki przed ślubem, np w sytuacji kiedy młodzi chcą razem zamieszkać )
2) wcześniej, kiedy ustali się datę ślubu i zaczyna przygotowania
3) dzień przed
4) w dniu wesela
5) po ślubie
Jak wykombinować to, żeby byli przy tym wszyscy zainteresowani, a pan młody sukni nie widział .. Tylko płaszcz mi przychodzi do głowy
Dołączył: 05 Gru 2010 Posty: 4266 Pomocy: 1 Skąd: Kraków Data ślubu: 20.08.2011 Wiek: 22
Wysłany: Pon Lis 14, 2011 6:29 pm Temat postu:
ale dlaczego ma nie widzieć? przecież w dniu ślubu jest ok, tzn błogosławieństwo normalnie jak Pan Młody przychodzi ze swoimi rodzicami do domu Panny Młodej, a później wszyscy wychodzą razem do kościoła/urzędu... _________________
Ja słyszałam o kilku "sposobach"
1) błogosławieństwo przy proszeniu o rękę (czyli wieki przed ślubem, np w sytuacji kiedy młodzi chcą razem zamieszkać )
2) wcześniej, kiedy ustali się datę ślubu i zaczyna przygotowania
3) dzień przed
4) w dniu wesela
5) po ślubie
Jak wykombinować to, żeby byli przy tym wszyscy zainteresowani, a pan młody sukni nie widział .. Tylko płaszcz mi przychodzi do głowy
Mam też problem jak wykombinować by mój mnie dopiero w kościele zobaczył.
Jak na razie myślę 3 miechy i nic nie wymyśliłam ehhh _________________
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 1:41 pm Temat postu:
Zawsze chciałam żeby Tata mnie odprowadził, ale chyba pójdę z moim Tomkiem. Ale wydaje mi się trochę głupie, bo z T. już mieszkamy razem, więc tata juz dawno mnie T. oddał _________________
U nas z racji takiej, że cała uroczystość zaczynała się w domu mojej żony to jej ojciec odprowadził ją do samochodu w którym na nią czekałem a do ołtarza szliśmy już razem...
Ja wolę iść z moim przyszłym mężem pewnie oboje będziemy mieli tremę w tym dniu to możemy sobie razem dodawać otuchy, tyle lat robimy wszystko razem, że nie chcę tego zmieniać w tym dniu. Tata już mnie dawno oddał, jak zamieszkaliśmy razem więc raczej kłopotu nie będzie _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : Poprzedni1, 2, 3 ... 23, 24, 25
Strona 25 z 25
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach