nie wiem czemu, ale odkąd się zmienił proboszcz to organista ma normalnie przy ślubach sianokosy, bierze sobie niezłą kasę, trzeba się z nim ugadywać oddzielnie i sobie może stawki ustalać, jak chce i korzysta _________________
Widzę, ze nie tylko ja mam problem ile dać.
Ostatnio powiedziałam, ze więcej niż 500 nie dam, bo to już przesada, a tu czytam, ze jeszcze organista i kwiaty o tym zapomniałam całkiem. Ciekawe ile zaśpiewa. Jak na razie mówił, ze co łaska, ale na naukach może się czegoś więcej dowiem. _________________
u nas jest stała opłata za ślub - 500zł
organistka nie jest dodatkowo płatna, wystrój kościoła jest w naszej gestii - kościół nie zapewnia _________________
manga26 napisał:
Fajne związki nie polegaja na braku kłótni tylko na umięjetnosci gadania ze soba
Skąd: Katowice Data ślubu: 06.08.2011/13.08.2011 Wiek: 25
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 7:52 pm Temat postu:
My mieliśmy opłatę za sam ślub "co łaska", za organistę 100 zł i za standardową dekorację kościoła 100 zł. _________________
zaręczyny-niespodzianka: 21.03.2010
Tez mi się wydawało, że za "kościół" płaci się co łaska, obmyśliliśmy, że z 300 zł za kościół zapłacimy, czy zmieścimy się w tym limicie czas pokaze ?
A muzyka w kościele hm o tym na razie nie myśleliśmy, ale z tego co czytałem to z 500 zł pójdzie na to:) _________________ Miłość Ci wszystko wybaczy
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony : Poprzedni1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Strona 22 z 22
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach