w sensie, że która Panna Młoda w trakcie przysięgi trzyma w ręku bukiet? chyba każda odkłada.. _________________
Nigdy nie wierz tym, którzy mówią, że osiągnąłeś już wszystko, że nie warto iść dalej.
Granice są tam, gdzie sam je sobie wyznaczysz.
IMPOSSIBLE IS NOTHING!!
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 4:39 pm Temat postu:
a u nas wchodzi sie po schodkach do prezbiterium a ołtarz to ten stół po srodku prezbiterium zdaje mi sie, że w wiekszości kościołów tak jest _________________
U mnie jest podobnie. włazi się po schodkach, a ołtarz jest w środku prezbiterium
A tak w ogóle to gdzie ten bukiet odkładac? I jak się siedzi podczas mszy to sie go trzyma? DO tej pory się nad tym nie zastanawiałam, dopiero teraz mi przyszło do głowy _________________
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 8:10 pm Temat postu:
no w niektórych kosciołach ksiądz schodzi, w niektórych sie wchodzi za ołtarz, praktyczniej jest jak wychodzi ksiądz, ale jak dla mnie wizualnie lepiej jak młodzi idą. Tylko u nas kościółek mały i ciasno i jak ksiądz swiadkowie i młodzi sie ustawia to miejsca nie ma i welonem mozna się niexle obwiazać jako swiadek tak zadbałam o rzeczony, że owinełam nim świadka, młodego i księdza _________________
Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 7272 Pomocy: 4 Skąd: Silesia:) Data ślubu: 14 SIERPIEŃ 2010 Wiek: 28
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 12:37 pm Temat postu:
Mnie się nie podoba jak ksiądz podchodzi u nas tylko jeden taki był co podchodził a tak to si wchodzi na stopnie ołtarza i tak jest ładnie bo wszyscy Was widzą.
A co do bukietu to powinno się go odkładać na klęczniku a ostatnio moja kuzynka też z nim polazła do przysięgi i potem przekładała z ręki do ręki _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3Następny
Strona 2 z 3
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach