my dajemy dwa miesiące wcześniej uważam , że tyle wystarczy. mają miesiąc na potwierdzenie a jak nie potwierdza to sama zadzwonie sie dowiedzieć, a jeśli ktos mi odmówi to w to miejsce zapraszam inne osoby i te też maja jeszcze miesiac do naszego wesela na pewno na ostatni tydzien jeszcze sie cos zmieni ale podejrzewam ze niewiele
Skąd: Dworszowice Kościelne Data ślubu: 23.10.2010 Wiek: 27
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 4:31 pm Temat postu:
My dwa miesiące wcześniej i tak właśnie za miesiąc chce żeby potwierdzili bo w razie czego mam kogo zaprosić.
A my mamy blisko prawie wszystkich gości więc szybko pójdzie _________________
My mamy rozsianych po całej Polsce i tylko część wręczymy osobiście.
my też mamy rodzinkę w całej Polsce, ale będziemy raczej jeździć do większości
dlatego zaczniemy dawać zaproszenia już 3miesiące wcześniej, akurat będą wakacje (czerwiec/lipiec) więc sobie pozwiedzamy Polskę hihi _________________
My zaczniemy rozdawać w maju-czerwcu to do wakacji jeszcze daleko i nie ma sensu jechać do każdego, bo my mieszkamy prawie na granicy na wschodzie, jedna część rodziny nad morzem, druga na Śląsku i całej Polski nie będziemy przejeżdżać żeby dać zaproszenia, nawet nie będzie kiedy a i praca Piotra na to nie pozwala.. _________________ PRYWATNE ŚLUBNE ZESTAWIENIE LITEONY GALERIA ŚLUBNA
Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 1633 Pomocy: 3 Skąd: Bory Tucholskie Data ślubu: 25.12.2010 Wiek: 23
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 12:23 pm Temat postu:
Ja w zasadzie planowałam rozdawać niecałe 3 m-ce przed ślubem, jednak teraz się zastanawiam czy nie wziąć się za to wcześniej... Ślub mam w pierwszy dzień świąt więc goście chyba powinni wiedzieć troszkę wcześniej, żeby w razie co nie planować jakiegoś wyjazdu, czy też nie zapraszać kogoś do siebie... _________________
liteonia - wiadomo, w takim przypadku to bez sensu jakbyś w tyle miejsc różnych miała
U nas już myśleliśmy, że pewno zrobimy tak, że najpierw jedziemy do Łodzi, potem do Warszawy, prześpimy się tam i wracamy. Kolejny weekend pojedziemy do Krotoszyna, potem Zgorzelec, tam na noc i potem Wrocław
No i te okoliczne miasta i miejscowości to często tam jeździmy, więc nie będzie problemu
Szkoda tylko, że pewno w kieleckie nie pojedziemy, ale mój ojciec na pewno będzie jechał wiec on przekaże zaproszenia
no i reszta pocztą pewno
Ufff jakie plany mamy ciekawe czy się uda zrealizować _________________
mi sie wydaje, ze troche za wczesniej. Przeciez kazdy w swieta ma wolne, a jakby ktorysz gosci chcial gdzies jecahc do rodziny czyzaprosic kogos do siebie to przeciez nie robie sie tego teraz czy za miesiac tylko na troche przed swietami nie przesadzajmy _________________
Haha, to my się chcemy bardziej pospieszyć, będziemy rozdawać aż pół roku wcześniej, będą mieli więcej czasu do namysłu i odmówienia. Siostra narzeczonego brała w tym roku ślub rozdawała 3 miesiące wcześniej to marudzili, że za późno rozdała, dużo osób odmówiło.. Więc dlatego wole wcześniej
No wcześnie chcemy, ale to też dlatego, że rodzina P. mieszka daleko i czeka nas wyprawa do nich, a mojej części rodziny planujemy rozdać na Wielkanoc, jak wszyscy będą "w kupie" żebyśmy nie musieli każdego osobno odwiedzać, załatwimy to za jednym zamachem.
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach