Nie wiem, czy w ogóle będziemy dawali coś przy ławkach, może po 1 białej róży. W ogóle nie mogę znaleźć ładnego zdjęcia tego kościoła, najlepsze, jakie dorwałam
nawa główna
prezbiterium
Oczywiscie nie bedziemy dekorować całego, bo to jeden z największych kościołów Krakowa
u nas też będzie stary, piekny kościól , który sam w sobie jest ozdobą. Migrena wymyśliłaś już jakieś dekoracje? _________________
Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 2717 Pomocy: 5 Skąd: Kraków Data ślubu: 9 lipiec 2011 Wiek: 25
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 9:26 pm Temat postu:
Ja bym tam dała tylko jakieś ładne dekoracje na ławki, jakieś jasne. Tak co drugą,żeby nie przesadzić:
_________________ Moje inspiracje: Ślubne i Dziecięce Nowe notki! Zapraszam!
Nasz szczęśliwy dzień: Zdjęcia, Filmowa zapowiedź, Teledysk
my dekoracje kościoła chcemy skromna:)
mamy mały drewniany kosciółek i nie hcemy z niego zr buszu ... jest nas 4ry pary które w tym dniu biora ślub więc hcemy się złoyć ...
poczyniłam już pewne koki aby dow co, jak i za ile... jest firma króta stroi pięknie.. ALE my chcemy wydać MAX 1200zł na strojenie a oni podali mi oferte za nie bagatellla 4000zł.. ehhhh.. napisałam, że to dla nas kosmos i Panie maja uradzić co tu zr żeby nam poóc a żebyśmy z ztorbami nie poszli... _________________
a my dekoratorki nie bierzemy sami cos wykombinujemy jesli nikt nie zjawi sie na nasza date ja tak jak myaja mam stary, dewniany kosciolek i dekoracji nie chce zbyt duzo: kwiaty, czerwony dywan _________________
Dołączył: 14 Sie 2008 Posty: 11040 Pomocy: 19 Skąd: Zduńska Wola Data ślubu: 05.06.2010 Wiek: 26
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 1:37 pm Temat postu:
Robiłam rozeznanie w cenach i wyszło mi na to, że taniej dekorację kościoła zrobią firmy dekoratorskie. Tam skad bedę miała bukiet, wyszło ok. 500-600 zł. Z żywych kwiatów, naturalnie. Ale żadne wielkie szaleństwo w tych dekoracjach...
Ale w firmach, jak przeglądałam strony, to wychodziła 200-300 zł max. I co sie chce. Wiadomo, że ze sztucznych kwiatów, jak ktoś chce z żywych, to dopłaca, ale mnie na tym specjalnie nie zależy... _________________ Mistrzyni w "Kocham Cię Misiu"
My z 2 innymi parami ustaliliśmy już dekorację. Jest też w moim zestawieniu. Chcemy:
- żywe kwiaty
- pokrowce na nasze krzesła, świadków i klęcznik
- stroik mały z kwiatków i kokardy ze zwisającej organzy przy 20 ławkach , 10 z jednej i 10 z drugiej strony
- na schodach przy ołtarzu organza puszczona bokiem i na niej płatki róż
Za to wszystko płacimy 600 zł czyli na parę 200 zł-300 zł max _________________
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 31694 Pomocy: 92 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 2:19 pm Temat postu:
no to sa plusy kilku slubów jednego dnia - finanse
ja jednak chyba bym sie nie umiala dogadac, tzn ostatecznie pewnie bysmy kompromis osiagneli, ale pełni satysfakcji by nie było _________________
No my się dogadaliśmy. Sama więcej nic bym już nie chciała bo ten Kościół sam w sobie jest zdobny. Głównie z Agnieszką ustalałyśmy, tą co tu na forum bywała. Trzeciej parze w sumie nie zależało na niczym konkretnym chociaż ślub mają pierwsi. Przystali od razu na wszystko co my ustaliliśmy _________________
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach