|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lala874 Ekspert

Dołączył: 23 Paź 2009 Posty: 5984 Pomocy: 1 Skąd: Warszawa Data ślubu: 1.05.2010 Wiek: 25
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 11:15 am Temat postu: |
|
Ja ostatnio walnęłam taką gafę zapraszając chrzestną ;/ ciocia ma na imię Kazimiera, ale wszyscy zawsze od lat mówią na nią Elżunia Więc ją przechrzciłam i w zaproszeniu napisałam Elżbieta ;/ tłumaczyłam się, ciocia powiedziała, że nic się nie stało przecież... ale jak mnie głupio było to nigdy nie zapomnę, co za wstyd ;/ jeszcze, żeby to jakaś inna ciotka klotka była, ale to moja chrzestna ;/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
czekoladka1987 Mocno uzależniony

Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 3865 Pomocy: 5 Skąd: Warszawa/Koszalin Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 22
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:01 pm Temat postu: |
|
| lala874 napisał: | Ja ostatnio walnęłam taką gafę zapraszając chrzestną ;/ ciocia ma na imię Kazimiera, ale wszyscy zawsze od lat mówią na nią Elżunia Więc ją przechrzciłam i w zaproszeniu napisałam Elżbieta ;/ tłumaczyłam się, ciocia powiedziała, że nic się nie stało przecież... ale jak mnie głupio było to nigdy nie zapomnę, co za wstyd ;/ jeszcze, żeby to jakaś inna ciotka klotka była, ale to moja chrzestna ;/ |
hehe, no zdaza sie, ale grunt ze ciocia sie nie obrazila
ale nie konsultowalas z rodzina tego? Ja jak bede wypisywac zaproszenia to sie zapytam rodzicow o wszystko dokladnie, zeby nie zaliczyc gafy. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
lala874 Ekspert

Dołączył: 23 Paź 2009 Posty: 5984 Pomocy: 1 Skąd: Warszawa Data ślubu: 1.05.2010 Wiek: 25
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:14 pm Temat postu: |
|
| czekoladka1987 napisał: | | lala874 napisał: | Ja ostatnio walnęłam taką gafę zapraszając chrzestną ;/ ciocia ma na imię Kazimiera, ale wszyscy zawsze od lat mówią na nią Elżunia Więc ją przechrzciłam i w zaproszeniu napisałam Elżbieta ;/ tłumaczyłam się, ciocia powiedziała, że nic się nie stało przecież... ale jak mnie głupio było to nigdy nie zapomnę, co za wstyd ;/ jeszcze, żeby to jakaś inna ciotka klotka była, ale to moja chrzestna ;/ |
ale nie konsultowalas z rodzina tego? Ja jak bede wypisywac zaproszenia to sie zapytam rodzicow o wszystko dokladnie, zeby nie zaliczyc gafy. |
Wiesz, moi rodzice nie żyją, więc ich nie miałam możliwości spytać. A wypisywanie zaproszeń poszło mi dosyć szybko i nawet do głowy mi nie przyszło, że moja chrzestna ma inne imię w dowodzie zresztą Misiek stwierdził, że moja rodzina to chyba nie do końca normalna, bo jest kilka takich przypadków, że do kogoś zwracamy się innym imieniem niż miał zapisane w akcie urodzenia.Ale o większości przypadków wiem a tego nie przewidziałam ;/ kiedy staliśmy już pod domem cioci zadzwoniła siostra i spytała jak napisałam na zaproszeniu i wtedy mnie uświadomiła, ale już było za późno. A nawet jakby nie zadzwoniła to zupełnie nieświadoma zaprosiłabym ciocię Grunt, że nie obraziła się  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 3865 Pomocy: 5 Skąd: Warszawa/Koszalin Data ślubu: 21.08.2010 Wiek: 22
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:17 pm Temat postu: |
|
| lala874 napisał: | | czekoladka1987 napisał: | | lala874 napisał: | Ja ostatnio walnęłam taką gafę zapraszając chrzestną ;/ ciocia ma na imię Kazimiera, ale wszyscy zawsze od lat mówią na nią Elżunia Więc ją przechrzciłam i w zaproszeniu napisałam Elżbieta ;/ tłumaczyłam się, ciocia powiedziała, że nic się nie stało przecież... ale jak mnie głupio było to nigdy nie zapomnę, co za wstyd ;/ jeszcze, żeby to jakaś inna ciotka klotka była, ale to moja chrzestna ;/ |
Wiesz, moi rodzice nie żyją, więc ich nie miałam możliwości spytać. A wypisywanie zaproszeń poszło mi dosyć szybko i nawet do głowy mi nie przyszło, że moja chrzestna ma inne imię w dowodzie zresztą Misiek stwierdził, że moja rodzina to chyba nie do końca normalna, bo jest kilka takich przypadków, że do kogoś zwracamy się innym imieniem niż miał zapisane w akcie urodzenia.Ale o większości przypadków wiem a tego nie przewidziałam ;/ kiedy staliśmy już pod domem cioci zadzwoniła siostra i spytała jak napisałam na zaproszeniu i wtedy mnie uświadomiła, ale już było za późno. A nawet jakby nie zadzwoniła to zupełnie nieświadoma zaprosiłabym ciocię Grunt, że nie obraziła się  |
no pewnie nie ma sie co przejmowac Kazdemu moze sie jakas gafa przytrafic. Ciekawe czy ja cos wykrece hehe |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Liziii Uzależniony
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:23 pm Temat postu: |
|
Ja tez wypisalam dla Krzysztofa ktory ma w dowodzie Krystian Ale skad niby mam wiedziec skoro od zawsze był wujek Krzysiek? tak zostało i tak będzie i nawet nie bede przepraszac skoro ktos mi sie przedstawia jako Krzysztof to ciezko zebym wpadla na pomysl "a moze on nosi inne imie niz to ktorego uzywa"?
A sąsiadke ktora wiem ze ma na imie Halina ale go nei lubi i od zawsze uzywa drugiego imienia - Ewa, wpisalam wlasnie tak I mysle ze byla bardziej zadowolona  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
myysza Uzależniony
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:32 pm Temat postu: |
|
Hah a my dostaliśmy ostatnio zaproszenie od kolegi A. , moje imię i nazwisko było napisane ok, ale od A. w nazwisku zamiast sz dali ż porażka jakaś i to jeszcze kolega z którym przez 5 lat A. studiuje Później się tłumaczył że to przy personifikacji coś pokręcili ciekawe  _________________
Bo dzięki Niemu nie ma rzeczy niemożliwych.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Anisek Nałóg

Dołączył: 08 Paź 2009 Posty: 4412 Pomocy: 1 Skąd: Glasgow/Gdansk Data ślubu: 02.10.2010 Wiek: 23
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:49 pm Temat postu: |
|
| myysza napisał: | Hah a my dostaliśmy ostatnio zaproszenie od kolegi A. , moje imię i nazwisko było napisane ok, ale od A. w nazwisku zamiast sz dali ż porażka jakaś i to jeszcze kolega z którym przez 5 lat A. studiuje Później się tłumaczył że to przy personifikacji coś pokręcili ciekawe  |
Może dyslektyk hehe _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
myysza Uzależniony
|
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 3:52 pm Temat postu: |
|
hah o to samo zapytałam A.  _________________
Bo dzięki Niemu nie ma rzeczy niemożliwych.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anulka7 Ekstra nawiedzony

Dołączył: 14 Kwi 2008 Posty: 11933 Pomocy: 33 Skąd: Radom Data ślubu: 10.10.2009 Wiek: 28
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 1:00 pm Temat postu: |
|
Ja też imie chrzestnej przekręciłam bo zawsze była Ania a okazało się że w dowodzie ma Alicja za to z jej córką pojechałam na maxa bo mama mi napisała Sylwia a ja w zaproszeniu wpisałam Julia - nie wiem skąd mi sie to wzięło  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Migotka Nałóg

Dołączył: 15 Paź 2008 Posty: 4078 Pomocy: 4 Skąd: Wietnam Data ślubu: 05-09-09 Wiek: 28
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 1:42 pm Temat postu: |
|
| anulka7 napisał: | Ja też imie chrzestnej przekręciłam bo zawsze była Ania a okazało się że w dowodzie ma Alicja za to z jej córką pojechałam na maxa bo mama mi napisała Sylwia a ja w zaproszeniu wpisałam Julia - nie wiem skąd mi sie to wzięło  |
buhahaha
nieźle anulka
ja siostry ciotecznej imię tylko źle wpisałam, oczywiście chodzi o imię Wioleta, jak się z nią spotkałam to mi mówiła jak się pisze ale już nie pamiętam  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
m_madzia Ekspert

Dołączył: 14 Sie 2008 Posty: 5956 Pomocy: 16 Skąd: Zduńska Wola Data ślubu: 05.06.2010 Wiek: 25
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 3:53 pm Temat postu: |
|
Anulka, moja chrzestna też jest Alicja  _________________ Mistrzyni w "Kocham Cię Misiu"
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
m_madzia Ekspert

Dołączył: 14 Sie 2008 Posty: 5956 Pomocy: 16 Skąd: Zduńska Wola Data ślubu: 05.06.2010 Wiek: 25
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 8:15 am Temat postu: |
|
No to żeśmy też teraz w weekend odwalili manewr
Najpierw sie okazałao, że nie wzięłam z domu jednego zaproszenia. Było latanie naprędce w poszukiwaniu jakiegoś. A jak na złość wszędzie były same kartki z życzeniami. W końcu w jakimś sklepie udało nam się zakupić
Ale po kilku godzinach druga gafa. Kuzynka Dominia niedawno sie rozwiodła. Na zaproszeniu wpisaliśmy więc jej panieńskie nazwisko. A sie okazało, że została przy mężowskim  _________________ Mistrzyni w "Kocham Cię Misiu"
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 10:50 am Temat postu: |
|
| m_madzia napisał: | No to żeśmy też teraz w weekend odwalili manewr
Najpierw sie okazałao, że nie wzięłam z domu jednego zaproszenia. Było latanie naprędce w poszukiwaniu jakiegoś. A jak na złość wszędzie były same kartki z życzeniami. W końcu w jakimś sklepie udało nam się zakupić
Ale po kilku godzinach druga gafa. Kuzynka Dominia niedawno sie rozwiodła. Na zaproszeniu wpisaliśmy więc jej panieńskie nazwisko. A sie okazało, że została przy mężowskim  |
e tam, nie przejmuj sie, skad mogliscie wiedziec. A z tym zaproszeniem zagubionym to niezle hehe, ale dobrze ze cos znalezliscie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
m_madzia Ekspert

|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 3:53 pm Temat postu: |
|
Ale nie zgubiliśmy zaproszenia Zostawiłam po prostu w domu. Nie przeczuwalam nawet, że do wujka W. też bedziemy wczoraj jechać (ale mi gramatycznie wyszło ) I zaproszenie teraz leży w kartoniku i sie ze mnie śmieje
A z tym nazwiskiem to Lidka sie nie obraziła. Ale mnie tak jakoś głupio było  _________________ Mistrzyni w "Kocham Cię Misiu"
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anetuniunia Ekspert
Data ślubu: 28.08.2010 Wiek: 23
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:01 am Temat postu: |
|
wlasnie facet przyslal mi projekt zaproszen naszych do potwierdzenia lub poprawki mam pytanko czy w ,,domu weselnym'' piszemy od duzej ?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
|