My zaręczyliśmy się po 3,5 roku znajomości w dzień kiedy świętowaliśmy 1,5 razem, za 1,5 roku też chcielibyśmy wziąć ślub, chociaż nie wiem czy finansowo podołamy więc może się to przeciągnąć, a i rodzice mówią żebyśmy się nie spieszyli.
U nas zaręczyny były po 2 latach i 8 miesiącach. Pewnie byłyby wcześniej, ale były różne komplikacje.
Po jakim czasie powinny być zaręczyny to moim zdaniem kwestia indywidualna, choc po 2 tygodniach wydaje mi się dziwne. Z kolei za długo czekac nie jest też dobrze, pamiętam, czytałam artykuł dotyczący "syndromu przechodzonego związku"- odnośnie par, które za długo czekają z decyzją, a potem niestety się rozpada.
Ale nie powinno się generalizować. _________________
Skąd: Katowice Data ślubu: 06.08.2011/13.08.2011 Wiek: 24
Wysłany: Pią Cze 18, 2010 12:59 am Temat postu:
Zaręczyliśmy się po 1 roku bycia razem, ale po około 5 latach znajomości i 3-4 latach przyjaźni.
Moim zdaniem trudno powiedzieć kiedy jest właściwy czas na zaręczyny - to się po prostu czuje. Jest to sprawa indywidualna W naszym przypadku bardzo pomogła nam wcześniejsza przyjaźń - znaliśmy się dobrze i ufaliśmy sobie bezgranicznie. Mimo, że oświadczyny były dla mnie totalną niespodzianką, nie miałam wątpliwości _________________
zaręczyny-niespodzianka: 21.03.2010
U mnie mój P. po 2 miesiacach wyskoczył, że chce żebym kiedyś była jego żoną, to nie były oświadczyny, tylko tak jakoś wynikło z rozmowy, powiedział to tak naturalnie jakby to było coś oczywistego byłam zaskoczona, ale też szczęśliwa, a prawdziwe oświadczyny odbyły się po 1 roku i 5 miesiącach.
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 7:11 pm Temat postu:
No u nas były to 4 lata 4 miesiące i 11 dni chyba:) 20 sierpnia w moje urodziny;)
Myślimy o wrześniu 2011 ale nie wiemy czy nam się uda;) jak nie to wrzesień 2012;)) oboje chcemy wziąć ślub w końcówce lata i początku jesieni (oboje kochamy jesień) ale tak żeby było ciepło a nie zimno w dniu naszego ślubu... więc totalny początek września;))
ps. w jakim czasie mniej więcej oczywiście udało wam się zaplanować ślub??) _________________
U mnie prawie 2 lata wcześniej zaczęły się przygotowania, sale i Dj'a rezerwowaliśmy 1 rok i 8 miesięcy wcześniej, ale to zależy od miasta, w jednych się trzeba spieszyć w innych nie Wszystko inne zaczynamy teraz załatwiać rok przed ślubem
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach