Dołączył: 14 Kwi 2008 Posty: 19563 Pomocy: 57 Skąd: Radom Data ślubu: 10.10.2009 Wiek: 29
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 10:16 am Temat postu:
Lithra napisał:
Troche z innej beczki, idziemy jutro spisywać protokół, i zastanawiam się czy już wtedy powinniśmy zapłacić za udzielenie ślubu? Kiedy właściwie powinno się wręczyć "dobrowolną ofiarę"?
Nas ksiądz poprosił aby ofiarę dać bliżej ślubu. U nas było to chyba kilka dni przed jak poszliśmy podpisać się na akcie ślubu. A na zapowiedzi już daliscie? _________________
Dołączył: 31 Sie 2007 Posty: 3108 Pomocy: 4 Skąd: okolice Warszawy Data ślubu: 22.08.2009 Wiek: 26
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 11:02 am Temat postu:
u nas bylo tak ze podczas spisywania protokolu dalismy tylko na zapowiedzi, a kase za slub dal w kopercie nasz swiadek w dniu slubu zaraz po mszy _________________
w rodzinie mojego szwagra jest tak że się kuzynostwo pożeniło ale to jest tak że jej ojciec i jego matka są kuzynostwem więc oni są dalszym kuzynostwem i tak już podobno można _________________
manga26 napisał:
Fajne związki nie polegaja na braku kłótni tylko na umięjetnosci gadania ze soba
moja koleżnak była na protokole w którym ksiądz się ich pytal:
- kiedy zaczęli współżyć?
- po jakim czasie?
- czy byli już wtedy para?
- ile mieli lat?
- ile mieli innych partnerów seksualnych?
- czy partnerzy byli stali czy 'nocne przygody'?
- czy kochając się by la myslami z parnerem czy błaziła ect ect..
wiem wiem tj totalnie nie zgodne z wszystkim zasadami! ale ksiądz jest pojeb*** i sam spłodził chyba z 10cioro dzieci, przegrał w karty samochód i ok 200 000zł i wogóle dramt..
zrezygnowała z protokołu, wyszła slub odbył sie w innej parafii - wcale sie nie dziwie... _________________
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach