Skąd: Warszawa-okolice Data ślubu: jeszcze nie ustalona ;P Wiek: 27
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 9:52 am Temat postu:
Ja też biorę tylko cywilny bo oboje jesteśmy antykatole i nie zamierzamy odstawiać szopki z tym całym bierzmowaniem, kursami itp. Kiedyś nie chcieliśmy też wesela, ale teraz jak przyszła nasza kolej to stwierdziliśmy, że robimy W maju 2010 cywilniak+wesele z białą suknią itp. Będziemy forsować USC by znaleźć taki pod warszawski, który zgodzi się na udzieleniu ślubu w plenerze, ot tak sobie wymyśliliśmy ;P _________________ www.inspiracje_slubne.mblog.pl
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 10:08 am Temat postu:
spoko, forsujcie, tylko jest taki zapis, ze slubu poza USC mozna udzielic tylko w konkretnych wypadkach ( np. w szpitalu w czasie przewleklej choroby) okolicznosci typu "chcę" raczej nie wchodzą w grę
moze alternatuwa bylby dla Was slub humanistyczny. W Polsce organizuje go np. Stowarzyszenie Racjonalistów - slub nie ma mocy prawnej, wiec trzeba go poprzec slubem w USC ( mozna go zawrzeć dokładnie w 10 minut, nawet wczesniej) - za to mozecie sami sobie ułozyc przysiege, slub może sie odbyć gdzie chcecie, sami obmyslacie koncepcje.
Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 30961 Pomocy: 89 Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010 Wiek: 27
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 2:40 pm Temat postu:
ubiore ja na wielkanoc, to poprosze ojca, zeby mi zrobił bardzo ładna jest, uniwersalna, przyda się jeszcze na inne okazje no i ta cena ... _________________
spoko, forsujcie, tylko jest taki zapis, ze slubu poza USC mozna udzielic tylko w konkretnych wypadkach ( np. w szpitalu w czasie przewleklej choroby) okolicznosci typu "chcę" raczej nie wchodzą w grę
moze alternatuwa bylby dla Was slub humanistyczny. W Polsce organizuje go np. Stowarzyszenie Racjonalistów - slub nie ma mocy prawnej, wiec trzeba go poprzec slubem w USC ( mozna go zawrzeć dokładnie w 10 minut, nawet wczesniej) - za to mozecie sami sobie ułozyc przysiege, slub może sie odbyć gdzie chcecie, sami obmyslacie koncepcje.
jeanette dokładnie. Nawet u nas parka robiła wesele w hotelu a brali w plenerze cywilny. Nie wiem ile to kosztowało, ale wiem że brali więc jest to możliwe _________________
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach