No właśnie takiej przeplatanki nie chcemy - skoro decydujemy się na podwójne, żeby mieć takie samo, to niech już będzie identycznie
Jedna i druga wersja brzmi OK. Oba nazwiska są dwusylabowe, więc rytm zostaje podobny. Chyba jego pójdzie pierwsze - niech mu będzie Jestem bardzo szczęśliwa, że zgodził się na tę podwójną opcję, więc chociaż w tym Mu ustąpię
w USC podpisuje sie taka adnotacje ze zostalo sie powiadomionym ze wniosek o nowy dowod nalezy zlocy w ciagu 14 dni od daty zawarcia malzenstwa bo stare kdokumenty beda wazne jeszcze tylko 3 miesiace. A trzeba wziac pod uwage ze na nowe dokmenty sie czeka - czasem kilka tygodni, czasem i 2 miesiace..
Dołączył: 14 Kwi 2008 Posty: 19568 Pomocy: 57 Skąd: Radom Data ślubu: 10.10.2009 Wiek: 29
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 12:33 pm Temat postu:
Na potwierdzeniu zameldowania mam napisane;
"W przypadku niezłożenia przez posiadacza dowodu osobistego wniosku o jego wymianę po upływie 3 miesięcy od zmiany danych, które zamieszcza się w dowodzie osobistym w (np. zmiana nazwiska lub adresu); dowód zostanie unieważniony _________________
Na potwierdzeniu zameldowania mam napisane;
"W przypadku niezłożenia przez posiadacza dowodu osobistego wniosku o jego wymianę po upływie 3 miesięcy od zmiany danych, które zamieszcza się w dowodzie osobistym w (np. zmiana nazwiska lub adresu); dowód zostanie unieważniony
4 miechy chodzilam z niewaznym ale juz mam wszystko w porzadku:)
Wysłany: Wto Maj 11, 2010 4:49 pm Temat postu:
No ja po slubie z miła chęcią przyjmuje nazwisko męża.
zjednej strony każdy prawie przejmuje nazwisko a z drugiej takie tematy jakby ktoś rzeczywiście się nad tym zastanawiał chyba ze mąż ma jakieś dziwne nazwisko to można sie zastanawiaćP _________________ figure out
Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 9160 Pomocy: 43 Skąd: Śląsk Data ślubu: 3 lipca 2010 Wiek: 23
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 7:18 am Temat postu:
chociaż ja akurat wzięłam męża dla niego to ważne a ja i tak jeszcze studiuję, więc główny problem odpada - na dyplomie będzie już nowe.... no to niech chłop ma _________________
Ja właśnie ciekawa jestem jak to z tym będzie. Jedną obronę będę mieć w październiku, ale za rok mam skończyć drugie studia, chciałabym się obronić przed ślubem, ale dyplomy są zdaje się w listopadzie. No i ciekawa jestem, czy dyplom mi będą dawać z nowym nazwiskiem, jak broniłam sie pod starym ( o ile się uda). Zapytam się jasne, ale kiedys _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2, 3
Strona 3 z 3
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach