Dołączył: 12 Lis 2007 Posty: 8005 Pomocy: 9 Skąd: :) Data ślubu: 7 czerwiec 2008 rok :-) Wiek: 28
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 7:52 pm Temat postu:
Ale to chyba miala zamiast zelu nakladany jedwab,ktory jest delikatniejszy...
Ja slyszalam,ze zadne odzywki ktorymi sie maluje nie porpawia stanu paznokcia,bo paznokiec jest martwym wytworem organizmu ludzkiego (jak mozna tak to nazwac) i tylko jedzac jakies witaminy mozna cos wplynac na to.... _________________
Jakie witaminy proponujecie zażywać, aby mieć zdrowe paznokcie ?
Ja próbowałam belissy, ale niestety nie pomogło. Odrzywek do paznokci też używałam i nic _________________
Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 2703 Pomocy: 2 Skąd: śląskie Data ślubu: 07.07.2012 Wiek: 22
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:19 pm Temat postu:
Ja tam się nie znam, ale z tą odżywką, którą aktualnie używam udało mi się zapuścić paznokcie, jak nigdy dotąd. I już nie są przezroczyste, tylko wydają się grubsze i bielsze. I się nie łamią i nie rozdwajają
Dołączył: 23 Sie 2009 Posty: 2703 Pomocy: 2 Skąd: śląskie Data ślubu: 07.07.2012 Wiek: 22
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 9:47 pm Temat postu:
Z Rimmela Nail Rescue. W przezroczystym opakowaniu, bezbarwna odżywka z czerwonymi napisami. W Rossmanie ok 7zł za nią dawałam.
Nadaje połysk, ale wogóle nie odpryskuje.
Mialam kiedys odzywke z Sally Hansen i nie pomogla. A stosowalam zgodnie z instrukcja.
A co do problemow z paznokciami to nie ma co cudowac i wydawac kasy na jakies super zabiegi, odzywki itp. Bo czesto wystarczy uzupelnic niedobor witamin i paznokcie wracaja do porzadku. _________________
moje drogie ... ogolnie z pazurkami to jest tak jak juz wczesniej kolezanki pisaly jest to martwy wytwór naskórka a więc możemy takimi odzywkami polepszyc tylko ich wygląd ( chyba że są z jakimiś witaminkami i bardziej na zasadzie olejków , wtedy przenikaja do macierzy czyli miejsca gdzie wytwarza sie pazurek ) . polecam suplementy diety a+e i ze skrzypem polnym . pomaga na wloski i na pazurki tez i warto wcierac w wal okolopaznokciowy i macierz ( miejsce gdzie mamy taki ksiezyc ) ampulki witaminek _________________
Ja osobiście biorę skrzyp i są lepsze, ale nadal łamliwe i cienkie, ale to na pewno dlatego, że niedawno akryle ściągnęłam. też nie bardzo wierzę w te odżywki, choć jakiejś tam używam. Ja sobie na ślub pewnie akryle zrobię jakieś takie delikatne z takim biało srebrnym wzorkiem , kwiatkiem, nie za długie _________________
Możesz czytać tematy Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach