Forum ŚlubnePortal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
Wesele - przejdź na portal || Forum ślubne | Suknie ślubne | Komis sukien ślubnych | Zapowiedzi Portal Ślubno Weselny www.WyjdzZaMnie.pl
FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj   
Go to
Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Menu weselne

Menu weselne
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 71, 72, 73
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Migotka
Zakorzeniony fanatyk
Migotka jest offline 



Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 13040
Pomocy: 7

Data ślubu: 05-09-09


PostWysłany: Wto Sie 13, 2013 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
może mąki ziemniaczanej za duzo wrzucili Laughing
_________________
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/tb73jw4zxrg7v59l.png[/img]
[img]http://www.suwaczki.com/tickers/43kt9vvjhufva16e.png[/img][img]http://s2.pierwszezabki.pl/048/0480569c0.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość



Primavera888

Primavera888 jest offline 



Dołączył: 23 Wrz 2013
Posty: 2





PostWysłany: Pon Wrz 23, 2013 2:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
bardzo fajne menu było w tej restauracji w Zgierzu: ...ja tam wierzę w klasykę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Valmai
Początkujący
Valmai jest offline 



Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 85
Pomocy: 1

Data ślubu: czerwiec/lipiec 2016
Wiek: 37

PostWysłany: Pią Mar 13, 2015 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
My będziemy swoje przyjęcie przygotowywać według zasady "zrób to sam" i część jedzenia chcemy wykonać sami. Zbieram już różne pomysły i inspiracje, jednak nie do końca wiem co może pojawić się na bufecie i wytrzymać zawirowania naszej pogody.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Valmai
Początkujący
Valmai jest offline 



Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 85
Pomocy: 1

Data ślubu: czerwiec/lipiec 2016
Wiek: 37

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2015 8:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tak jak pisałam w poprzednim poście będziemy sami gotować na nasz ślub i wesele(z pomocą przed i potem w dniu ślubu resztę już będzie już robić dwójka kucharzy). Przyjęcie poślubne, plenerowe na 30 osób. Udało mi się sklecić takie menu:

[b]1. Koszyk piknikowy:[/b]
- Kanapki z domowego chleba z dwoma rodzajami nadzienia. Mięsna ze stekiem, sałatą i sosem truflowym oraz wegetariańska z bazyliowym pesto, ricottą i orzeszkami pinii.
- Sałatka z kaszą quinoa z brokułami, serem kozim i dressingiem musztardowym z chilli
- Gazpacho truskawkowe w słoiku
- Tartaletki szarlotkowe

[b]2. Obiad serwowany inspirowany lasem[/b]
- Zupa krem kalafiorowa z kurkami i szczypiorkiem
- Pieczeń z dzika z migdałami, podana ze smażonym pęczakiem z boczkiem i mieszanką warzyw z wody. Jeszcze brak dania wege(myślę nad jakimś fajnym makaronem może?)
- Domowe lody truskawkowo-bazyliowe z czarnym pieprzem

[b]3. Bufet z konkretami[/b]
- Zupa jarzynowa z młodych warzyw z ziemniakami, fasolką i szparagami, posypana parmezanem i świeżym estragonem
- Sałatka z chorizo i ziemniaków, z rukolą i płatkami sera manchego
- Wegańska sałatka ze szpinaku z migdałami i pudrem truskawkowym
- Sałatka z kurczakiem w szynce parmeńskiej, selerem naciowym i melonem z pestkami dyni i parmezanem

-Tarta z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i świeżą miętą
-Tarta na spodzie serowym z camembertem, żurawiną i migdałami
- Tarta na cieście francuskim z ricottą i pomidorami

[b]4. Przekąski[/b]
- Ciasto wytrawne z oliwkami, szynką i serem
- Parmezanowe ciasteczka z pieczonymi pomidorami i domowym pesto
-Rożki z ciasta francuskiego z różnym nadzieniem(marchewka-feta, feta-szpinak, wieprzowina-jabłko-pistacje itd.)
- Arbuz z fetą i miętą
- Crostini z serem brie, cytrusową marmoladą, rzodkiewką, rukolą i panchettą, posypane miętą.
- Crostini caprese z grilowanym awokado.
- Shoty warzywne z dipem

[b]5. Słodki bufet[/b]
- Babeczki w różnych smakach(z cukierni)
- Brownie z malinami
- Serniczki w słoiczku z drobnymi owocami
- A'la szarlotki z różnymi owocami na patyczkach
- Ciasteczka amerykańskie(z ciemną czekoladą, z malinami i białą czekoladą, z masłem orzechowym)
- Owoce w rożkach i arbuz na patyku.

[b]6.Grill wieczorny[/b]
- Marynowana w miodzie karkówka
- Wegetariańskie szaszłyki ze szpragami i oscypkiem z sosem pomarańczowo-miętowym
- Złóż swojego burgera(mięsny i wegetariański), do wyboru z sosami, pomidorami, serem, sałatą, papryką, ogórkiem
- Puree ziemniaczane tradycyjne i bazyliowe
- Gotowana kukurydza
- Grillowane warzywa

Fajne, nie fajne? Coś byście zmieniły? Myślcie, że wystarczy? A może za dużo?
Użytkownik otrzymał punkt pomocy za ten post.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
manga26
Hobbysta forumowy
manga26 jest offline 



Dołączył: 04 Sty 2009
Posty: 34039
Pomocy: 109
Skąd: BYDGOSZCZ/ZIELONA GORA
Data ślubu: 9.03.2010 /25.09.2010
Wiek: 39

PostWysłany: Czw Kwi 02, 2015 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
dla mnie bomba !!!
_________________
[img]http://www.swadba.pl/suwaczki/000131010a31323835333635363030.jpg[/img][URL=http://www.fotosik.pl][img]http://images41.fotosik.pl/256/360e58c04f29ee95.jpg[/img][/URL]

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bjw4zwf5aqjss.png[/img] [img]http://s2.pierwszezabki.pl/043/043131960.png[/img]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
andżelina
Ultra fanatyk
andżelina jest offline 



Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 15415
Pomocy: 55
Skąd: śląskie
Data ślubu: 3.07.2010
Wiek: 35

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2015 11:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[quote="Valmai"]
[b]2. Obiad serwowany inspirowany lasem[/b]
- Zupa krem kalafiorowa z kurkami i szczypiorkiem
- Pieczeń z dzika z migdałami, podana ze smażonym pęczakiem z boczkiem i mieszanką warzyw z wody. Jeszcze brak dania wege([b]myślę nad jakimś fajnym makaronem może?)[/b]
- Domowe lody truskawkowo-bazyliowe z czarnym pieprzem
[/quote]

Jak obiad inspirowany lasem to może jako danie wege np. tagliatelle w sosie śmietanowym z grzybami leśnymi?

Jak na wesele w formie pikniku to bardzo wykwintne i bogate menu Smile Super Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Valmai
Początkujący
Valmai jest offline 



Dołączył: 11 Mar 2015
Posty: 85
Pomocy: 1

Data ślubu: czerwiec/lipiec 2016
Wiek: 37

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2015 1:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
[b]Andżelina,[/b] mam fajny przepis na risotto z warzywami i grzybami ale właśnie już w zupie są grzyby i nie chce powtarzać właśnie. Wink
To jest plus gotowania samemu i ustalenia menu, że można sobie pozwolić praktycznie na wszystko w menu. Smile

[b]Manga, c[/b]ieszę się, że Ci się podoba. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
andżelina
Ultra fanatyk
andżelina jest offline 



Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 15415
Pomocy: 55
Skąd: śląskie
Data ślubu: 3.07.2010
Wiek: 35

PostWysłany: Pią Kwi 03, 2015 2:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
W zupie kurki, więc myślę, że grzyby leśne (inne niż kurki, np. borowiki) śmiało mogłyby być Smile
Ale to już Twoja decyzja Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
marta_004
Początkujący
marta_004 jest offline 



Dołączył: 12 Cze 2015
Posty: 20



Wiek: 35

PostWysłany: Sro Lip 15, 2015 7:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
U nas zupa z grzybów leśnych była na stole wiejskim. Były też pierogi z grzybami oraz grzybki marynowane w occie. W podstawowym menu dań z grzybami nie było. Muszę przyznać, że zupa przepyszna, pierwszy raz taką jadłam. W ogóle wszystkie produkty, jakie mieliśmy na stole wiejskim były pyszne.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
antonia
Początkujący
antonia jest offline 



Dołączył: 16 Wrz 2015
Posty: 51

Skąd: Łódź
Data ślubu: 18.06.2016
Wiek: 34

PostWysłany: Pią Wrz 18, 2015 2:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Brzmi wspaniale, czy zupa była ze świeżych grzybów, czy suszonych? Moja mama zawsze robiła z suszonych, ale jak raz zobaczyłam jak pani Gessler robi ze świeżych, to chciałam spróbować. Tylko to trudno znaleźć.
A czy na stole wiejskim mieliście jakiś bigos - bo my się zastanawiamy.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marta_004
Początkujący
marta_004 jest offline 



Dołączył: 12 Cze 2015
Posty: 20



Wiek: 35

PostWysłany: Pią Paź 16, 2015 7:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Tak był bigos. A zupa była ze świeżych grzybów. Bardzo pyszna, polecam Smile Wiejski stół to świetna sprawa, gościom bardzo się podobało. Muszę przyznać, że właściciele sali bardzo się postarali, przygotowując dla nas menu oraz ten stół.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Anonymous
Gość











PostWysłany: Sro Maj 23, 2018 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Wymoderowano wpis.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Ślubne Strona Główna -> Przygotowania do ślubu -> Menu weselne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony : Poprzedni  1, 2, 3 ... 71, 72, 73
Strona 73 z 73

 
Skocz do:  
Możesz czytać tematy
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Wesele Tworzenie stron internetowych
Baner